Bøger / skønlitteratur / roman

Paris


Beskrivelse


Historisk mammutværk, hvor Paris' historie og den kulturelle og sociale udvikling fortælles gennem en række meget forskellige slægters gang fra ca. 1261 til ca. 1968.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. juli 2013

Absolut bred målgruppe blandt de mange læsere af populære historiske romaner.

Endnu et uimodståeligt historisk mammutværk af forfatteren, der har skrevet uforglemmelige Sarum og bl.a. et lignende storby-epos London. Hans nye roman leverer medrivende historiske punktnedslag og effektive "cliff hangers" samlet til en sprudlende og farverig mosaik om det klicheen kalder "byernes by" Paris. Jeg er godt underholdt gennem de mange sider, og de daterede kapitler er en god og nødvendig hjælp, når man som læser hvirvles rundt fra år 1261 til epilogens 1968. Faste holdepunkter er en række meget forskellige slægter, fra underklasse til købmandsstand, fra det bedre borgeskab til aristokrater og kongelige. Men sammen fortæller de historiens gang i Paris, og gør den historiske kulturelle og sociale udvikling både levende og vedkommende. Her er arbejderen som nærmest symbolsk arbejder sig til toppen ved bygningen af Eiffeltårnet. Der er hævnlyst skærpet af tidens tand, og stinkende konger, der ikke gider gå i bad. Der er intriger, religionskrige, magtsyge og magtfuldkommenhed, social opstigning og deroute. Kærligheden og hadet, erotikken og begæret, og fx en prostitueret man i Paris kalder "Belle Helene".

Oplagt at sammenligne med de populære bøger af Follett, hvor jeg synes Rutherfurd tager teten.

Fremragende moppedreng af en historisk roman. Så velskrevet, at den nærmest læser sig selv. Oplagt på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 15. aug. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 15. aug. 2013

En uhyre underholdende historisk saga om Lysenes By gennem århundrederne, der behændigt blander historiske facts med fiktive personers liv. Edward Rutherfurd er kendt for sine populære murstensromaner...


Politiken

d. 10. aug. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. aug. 2013


Kristeligt dagblad

d. 15. aug. 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 15. aug. 2013


Weekendavisen

d. 16. aug. 2013

af

af

Bo Bjørnvig

d. 16. aug. 2013