Bøger / faglitteratur til børn

Paris


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 14. aug. 2015

I Paris står et tårn, som er 300 meter højt. Det hedder Eiffeltårnet. Midt i London står en kæmpe ballongynge, der hedder London Eye. Du kan se det meste af London oppe fra London Eye. Til den første faglige læsning til børn på 7-8 år.

Bøgerne består af seks dobbeltopslag. På hvert dobbeltopslag er et farvet baggrundsfoto, hvori mindre fotos og tekstbokse er sat. Der er en boks med et oversat ord fra fransk/engelsk til dansk på hvert opslag. I bøgerne fortælles om, hvor store og berømte byerne er, samt om Notre Dame, British Museum, Seinen og Themsen, om kendte sportsfolk fra de to byer og om historiske bygninger. Teksten er sat med meget store typer. Bøgerne er udgivet i serien "Min første bog".

Jeg er i tvivl om, hvor bredt bøgerne vil nå ud. Det er et svært emne for mange børn på 7-8 år. Ord som: Notre Dame, Vor Frue, Tour de France, Zlatan, Tower bridge, guider, Chelsea, turister og flod er ikke let tilgængelige ord for målgruppen. Men det er visuelt flotte bøger, og børn, som har besøgt de to byer, vil kunne nikke genkendende til det, de ser.

I serien findes fx Blåhvalen. Layoutet i de nye bøger er som i denne bog. Der findes ikke i forvejen så lette bøger om Paris og London.