Bøger / faglitteratur til børn

Parkour


Beskrivelse


Thomas dyrker parkour i byen. Han hopper fra mur til mur. Han hopper over bænke. Han springer op på borde. Så slår han en kolbøtte i luften.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 14. jan. 2014

Bogen henvender sig til dygtige læsere i første og op til svage i tredje klasse. Den kan bruges til træning af indholdslæsning hos de børn, som er sikre læsere, har styr på vokalglidninger og kan håndtere ord på tre stavelser. Specialcentret vil have glæde af materialet til svage læsere, som skal træne ovenstående færdigheder og konsolidere genkendelsen af hyppigt forekommende ord. Bogens lidt triste layout gør, den skal formidles.

Det er seriens mål at give begynderlæseren viden om dagligdagsemner, som de måske har hørt om, men ikke ved så meget om. Denne gren af serien er om usædvanlige mennesker. Det er historien om 25-årige Thomas, der har dyrket parkour, siden han var tretten. Hans træning og undervisning af andre fylder det meste af hans liv. Den er skrevet i korte hovedsætninger og med mange gentagelser af ordene. Af og til dukker en faktaboks op, der er velegnet som hjælp til at repetere det læste. En bog med meget tekst og et enkelt dagligdags sporg. På hver side er et farvefoto, der viser Thomas i aktion. Der er også henvisninger til Youtube, hvor børnene kan se Parkour i praksis. Det er ganske enkelt fascinerende. Det lysebrune layout er lidt kedeligt - hæftet ligner en udgivelse fra Undervisningsministeriet - og ikke specielt velegnet til målgruppen.

Der findes ikke andre begynderlæsningsbøger om emnet. Layoutet er som de øvrige i serien om usædvanlige mennesker.

God tekst som kan anvendes til mange former for læsetræning. Layoutet er ikke så spændende.