Bøger / faglitteratur / øvelser

Parterapi metoder


Beskrivelse


Om terapiforløbets metoder, regler og øvelser - både som individuel og som gruppeterapi, henvendt til terapeuter, behandlere og mennesker, der gerne vil have inspiration til, at kunne hjælpe par og personer med løsning af konflikter eller personlig udvikling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 12. sep. 2008

Bogen er først og fremmest henvendt til parterapeuter, der vil inkorpore Carl-Mar Møllers metoder i deres eget koncept. Sekundært kan den bruges af mennesker med ondt i parforholdet, idet hans metoder er så håndfaste og uden større teoretisk underbygning, at man umiddelbart kan benytte dem, hvis man skulle have lyst.

Møller er psykoterapeut og har arbejdet med par- og anden terapi i mange, mange år. I offentligheden kendes han for sine mandekurser, sine kontroversielle standpunkter og en række bogtitler senest Kvinder, 2007 og Mænd, 2005. Nærværende titel er som disse 2 i sort lærredsbind med guldtryk. Indholdmæssigt baserer de sig på samme erfaringsgods. I bogen gennemgår han terapiforløbet: metoder, regler og øvelser både som individuel og som gruppeterapi. Nævnes skal mange, lange lister med fx "Mandens 100 fejl" (gentages 2 gange og ditto for kvindens) eller "50 ting der hæver kvindens selvværd". Udover de de nævnte rummer bogen mange andre lister og gentagelser.

Af andre danskfunderede bøger om parterapi vil jeg fremhæve Imago, 2005, der baserer sig på relationsterapi, Par i terapi, 2001, som betjener sig af systemisk og narrativ terapi samt Tæft, trit og retning, der baserer sig på gestaltterapeutiske metoder. Disse er henvendt til terapeuter, mens Den nødvendige samtale i parforholdet, 2006 primært er for parret selv og sekundært for terapeuter.

Metodebog for parterapeuter baseret på Møllers erfaringsunivers fra 24 års praksis og undervisning.