Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pas på hvepsen, farfar!


Beskrivelse


Laura glæder sig til, at hun skal med farmor og farfar på fisketur i deres lille jolle. Alt er godt og spændende indtil farfar bliver stukket af en hveps. Det er farligt - faktisk livsfarligt, for farfar er allergisk overfor hvepsestik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 16. dec. 2011

Et lille hverdagsdrama i letlæsningsformat. Især for begynderlæsere, som er kommet forbi de helt lette, lydrette tekster. God og spændende historie for aldersgruppen mellem 5 og 7 år.

Laura skal med sine bedsteforældre på fisketur i robåd. Alt er sjovt og spændende, indtil farfar bliver stukket på halsen af en gal hveps. Det værste er, at Lauras farfar er allergisk over for hvepsestik. Godt nok har han altid piller med, hvis noget sådan skulle ske, men uheldet er ude, og pilleæsken ryger ud over bådens ræling. Der er virkelig fare på færde og både Laura og farmor må træde i karakter, hvis farfar skal redde livet. Sproget er enkelt, men samtidig både flydende og temmelig varieret, og Jørgen Stamps fine stregtegninger letter forståelsen samtidig med at tilføje dramaet et rart og venligt strejf.

Sprogligt og indholdsmæssigt adskiller historien her sig ikke afgørende fra mange andre hverdagsdramaer, som letlæsningsserierne er fulde af. Dog hører historien her til i den absolut bedre ende af skalaen.

En let, god og spændende fortælling om de uventede og farlige begivenheder, som pludselig kan opstå. Hvordan reagerer man, når noget virkelig farligt opstår? Er man handlekraftig og skarp, når det virkelig gælder ? Sådanne spørgsmål stiller børn også sig selv - og det er lige præcis det, som sker for Laura i denne lille historie. Godt fortalt og både relevant og tankevækkende.