Bøger / faglitteratur / vejledninger

Pas på parforholdet : når kærligheden er kommet for at blive


Beskrivelse


Gennem spørgsmål og eksempler fokuserer forfatteren på, hvad vi kan gøre for at passe på parforholdet, mens vi stadig godt kan lide hinanden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 11. nov. 2016

Bog om, hvordan man kan styrke, passe på og bevare parforholdet. Skrevet af psykolog med cases og praktiske øvelser/spørgsmål. For voksne med interesse i parforhold -både privat og professionelt.

2. udgave af parforholdsbog fra 2015 skrevet med tre formål: at ansvarliggøre, provokere og normalisere. Bogen indeholder en indledning, dernæst følger 8 kapitler med en delvis fælles overskrift: Hold ved lige, Hold af, hold øje osv. og til sidst et kapitel om den videre rejse sammen som par samt noter. Kapitlerne er bygget op om én tematik pr. kapitel, som eksemplificeres med eksempler fra forfatterens praksis som psykolog, samt med citater fra musik, litteratur osv. Alle kapitler indeholder konkrete spørgsmål til læserens parforhold.

Meget velskrevet, vellykket og velkomponeret bog. Forfatteren fører læseren igennem en vifte af emner, der har relevans i parforholdet. Bogen har en vigtigt samfundsdebaterende vinkel fx i forhold til travlhed, stræben efter det perfekte, brug og smid væk kultur m.m. Bogen egner sig til fælleslæsning som par, og de mange spørgsmål vil med garanti skabe refleksion. Bogen er skrevet med varme, indlevelse og gode eksempler.

Pas på parforholdetKærlighed og parforhold under forskernes lup har det samme indhold og erstatning er ikke nødvendig. Den nye udgave er i en lækker hardback. Kærlighed og parforhold under forskernes lup indeholder forskning om det moderne parforholdPas på parforholdet har det samme indhold og erstatning er ikke nødvendig. Den nye udgave er i en lækker hardback. indeholder forskning om det moderne parforhold.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 11. maj 2015

"Hvad er det mindste, jeg kan gøre for, at min partner bliver glad". Det er ét af de spørgsmål, læseren opfordres til at stille sig selv i bogen om at bevare et tilfredsstillende parforhold.

Parforholdet er den relation, der betyder mest for voksnes psykiske trivsel, sundhed og tilfredshed. Og netop tilfredshed er nøgleordet for forfatteren, der er psykolog og afdelingsleder ved Center for Familieudvikling. I bogen sætter han fokus på, hvad vi kan gøre for at passe på parforholdet, mens vi stadig kan lide hinanden. Ved at henvise til teorier, forskning, sange og cases fra sit virke som parterapeut opfordrer han læseren til at gennemfører forskellige øvelser. Er det fx svært at tale ordentligt sammen, så prøv at bruge jeg-sprog i stedet for du-sprog. Og er fysisk kontakt en mangelvare, så prøv at erstatte tante-kyssene med et dagligt ordentligt kys af 10 sekunders varighed. Bogen afsluttes med ideer til "den videre rejse" og noter.

Bogen vil ikke have os til at stræbe efter det perfekte parforhold. Men efter et forhold som vi grundlæggende er tilfredse med og trives i. Skrevet i et letforståeligt sprog med interessante henvisninger til kloge folk, som fx psykologen Shirley Glass, der siger "I stedet for at finde den eneste ene - burde vi måske forsøge at være den eneste ene".

Forfatteren lægger vægt på, at hans bog er om relationsudvikling og ikke selvudvikling. Andre bøger om det kunne være Brudeslør og urkræfterSyv gyldne regler for to der lever sammen og Syv gyldne regler for to der lever sammenForfatteren lægger vægt på, at hans bog er om relationsudvikling og ikke selvudvikling. Andre bøger om det kunne være Brudeslør og urkræfter og .


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. juni 2015