Bøger / faglitteratur til børn

Pas på pengene


Beskrivelse


Jo før du lærer at passe på dine penge, desto større er chancen for, at du får en god og sund økonomi, når du bliver voksen. Her kan du fx læse om, hvordan man laver et budget. For 13-16-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Stine Bille

d. 4. mar. 2022

Klub 27 er en myte fra musikkens verden. Det er ikke en klub, men en liste over musikere, der levede et hårdt liv og døde som 27-årige. For 13-16-årige.

"Myten om klub 27" og "Pas på pengene" er begge en del af serien "Fagklub. Sort", der henvender sig til elever i udskolingen. "Myten om klub 27" fortæller historien om en lang række banebrydende musikere, som kun blev 27 år. Man kan bl.a. læse om Jim Morrison, Kurt Cobain og Amy Winehouse, som alle tre havde et skrøbeligt sind og brugte alkohol og stoffer til at klare presset. I "Pas på pengene" kan man læse om, hvordan man kan spare op og undgå at bruge mere, end man har. Man kan lære, hvad man skal være forsigtig med, og hvordan man måske kan få sine penge til at vokse. Bøgerne har indholdsfortegnelse og stikordsregister.

Det er to veltilrettelagte fagbøger med mange velvalgte fotos, som er med til at understøtte den faglige tekst. Bøgerne kommer godt rundt om de to emner og bidrager med relevant og interessant viden.

I bogen HiphopDen lille guide til privatøkonomi for børn og teenagere fra samme serie, kan man også læse om kendte musikere, som dog stadig lever. I Den lille guide til privatøkonomi for børn og teenagere kan man ligeledes lære om, hvordan man kan starte med at styre sin økonomiI bogen Hiphop fra samme serie, kan man også læse om kendte musikere, som dog stadig lever. I kan man ligeledes lære om, hvordan man kan starte med at styre sin økonomi.