Bøger / faglitteratur / kogebøger

Pasta med passion


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Kent Skov

d. 3. aug. 2011

Bred anvendelse med vægtning på det mere erfarne kogebogspublikum, der gerne vil investere lidt tid og energi i madlavningen.

Pastaretter hører fortsat til danskernes mest foretrukne måltider. Denne nye pastabog adskiller sig ved at være en original dansk relativt ambitiøst anlagt kogebog, der ikke mindst udmærker sig ved at give nye bud og varianter på basis af og respekt for det klassiske italienske pastakøkken præget af enkelhed og afstemthed af smag og råvarer. Bogen er bygget tematisk op i fire hovedafsnit efter type/ingrendiens og indleder med en række kendte og mindre kendte klassiske retter: Cannelloni, ravioli, gnocchi og pasta med pesto, svampe, muslinger m.v. De øvrige hovedafsnit består af vegetariske retter med ingredienser som valnødder, gedeost, radicchio/rosiner, jordskokker m.v., et afsnit med nye typer kødretter, der også henter inspiration fra det nordafrikanske, indiske og asiatiske køkken samt et med fisk/skaldyr. Desuden et par mindre afsnit med forskellige typer pastadej og pastatyper og ingredienser. De enkelte opskrifter er overskueligt sat op med en opskrift og et ledsagende udmærket helsidesfoto på hvert opslag.

Engelstoft har udgivet andre udmærkede ofte lidt alternative kogebøger, bl.a. Vidundelig vegetar, Klimakogebogen og Præsten og kogejomfruen.

Seriøs og gennemarbejdet dansk pastakogebog, der både byder på de klassiske italienske retter og eksperimenterende, men afstemte nye varianter med afstikkere til de populære etniske køkkener.