Bøger / faglitteratur / kogebøger

Pasta


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2009

af

af

Kirsten Katholm

d. 23. dec. 2009

To små opskriftsbøger med letlæste tekster og fine fotografier, der kan anvendes af nybegyndere i kogekunst. Men de er også for mere erfarne, der lige hurtigt skal finde en opskrift på en god suppe eller pastaret.

Bøgerne tilhører en række af små opskriftsbøger i en ny serie, der hedder God appetit! - nem og lækker mad. Hver bog indeholder godt tyve opskrifter på henholdsvis supper og pastaretter. Bogen om supper indledes med en enkel opskrift på at lave fire forskellige slags fond. Derefter følger opskrifter på supper, der er traditionelle som fx minestrone og nogle med inspiration fra fremmede køkkener som fx tortilla-limesuppe. Bogen om pasta indledes med en oversigt over de mest almindelig pastatyper og indeholder en række opskrifter på middagsretter og salater med pasta. Opskriftsbøgerne afsluttes med en enslydende oversigt over forkortelser, mål og oplysninger om ovnvarme. Bøgerne er illustreret med indbydende farvefotografier af de forskellige retter.

De to titler i serien God appetit! - nem og lækker mad minder i layout og sidetal om en anden nyere række med små opskriftsbøger med titelbegyndelsen "Spis godt".

Opskrifterne på supper og pastaretter vil kunne findes i andre kogebøger. Men disse er inspirerende små og overskuelige opskriftsbøger, som vil være nemme at bruge i alle køkkener. Bøgernes format og omfang gør dem dog mindre anvendelige i bibliotekssammenhæng.Informationer og udgaver