Bøger / faglitteratur til børn / mønstre

Patchwork : snedige symaskineteknikker


Beskrivelse


Opskriftsbog om syning af patchworktæpper på maskine. Forskellige klassiske mønstre og kombinationer, samt vejledninger i påsyning af kanter, montering og quiltning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2017

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 18. sep. 2017

Ny udgave af gammel klassiker, der er kommet i flere udgaver og oplag. For øvede symaskinebrugere.

Opskriftsbog om syning af patchworktæpper på maskine. Forskellige klassiske mønstre og kombinationer, samt vejledninger i påsyning af kanter, montering og quiltning. Indeholder indholdsfortegnelse, register og forhandlerliste.

Hvis man kan sy på maskine og gerne vil sy patchwork, er den teknik Rikke Mørk præsenterer i denne klassiker en nem genvej. Patchwork associeres ellers mest med små papir- og papstykker og en masse bittesmå håndsyede sting. Rikke Mørk giver en mulighed for at sy flotte quiltede patchworktæpper/sengetæpper på symaskine. Mønstermulighederne er de klassiske trekanter, strimler, kvadrater og sekskanter, der kan kombineres på et utal af måder. Desuden kan et utal af stofkombinationer og mønstre anvendes. Rikke Mørks eksempler er meget farverige. Bogen har ny forside og nye fotografier men er ellers helt uændret indhold i forhold til tidligere udgaver. Forhandlerlisten bagerst er udskiftet med nye butikker og forhandlere.

Tilsyneladende den eneste bog på dansk om patchwork syet på symaskine. Første udgave er PatchworkThe quilting bibleThe A-Z of the sewing machineLap quilting lives! fra 1989. Ellers findes The quilting bible, The A-Z of the sewing machine og Lap quilting lives! på engelsk, som alle har en del år på bagen og hvor maskinsyning indgårTilsyneladende den eneste bog på dansk om patchwork syet på symaskine. Første udgave er Patchwork fra 1989. Ellers findes , The A-Z of the sewing machine og Lap quilting lives! på engelsk, som alle har en del år på bagen og hvor maskinsyning indgårTilsyneladende den eneste bog på dansk om patchwork syet på symaskine. Første udgave er Patchwork fra 1989. Ellers findes The quilting bible, og Lap quilting lives! på engelsk, som alle har en del år på bagen og hvor maskinsyning indgårTilsyneladende den eneste bog på dansk om patchwork syet på symaskine. Første udgave er Patchwork fra 1989. Ellers findes The quilting bible, The A-Z of the sewing machine og på engelsk, som alle har en del år på bagen og hvor maskinsyning indgår.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bodil Sandegaard

d. 18. dec. 2018

Den traditionelle måde at sy patchwork på er at sy større eller mindre stykker stof sammen i hånden, herved kan komponeres fine mønstre. I vore dage er 'opfundet' teknikker til brug vedsymaskinen, når man ønsker et arbejde hurtigt færdigt. Først gennemgås den grundlæggende teknik: hvorledes figurer konstrueres, strimler sys og senere klippes til trekanter, rektangler m.m. Dissesættes så sammen til nye varierende mønstre til forskellige arbejder. Hoveddelen af bogen gennemgår forskellige mønstre. Teksten, der er trykt med en god sats er ledsaget af instruktive tegninger.Færdige arbejder vises i farvefotos. Til slut omtales kort, hvorledes arbejder kan kantes og færdigmonteres. Indholdsoversigt og register findes. I efteråret 1989 udkom om samme emne 1-2-3patchwork af Hanne Wellendorf. Rikke Mørks bog er lidt mere omfattende. Den henvender sig ligeledes til den voksne syer, og der er mange ideer og megen inspiration af hente i bogen.


Ergoterapeuten

Årg. 53, nr. 21 (1992)

af

af

BB

Årg. 53, nr. 21 (1992)


Ergoterapeuten

Årg. 51, nr. 11 (1990)

af

Årg. 51, nr. 11 (1990)