Bøger / faglitteratur / mønstre

Patchworktæpper og den amerikanske borgerkrig


Beskrivelse


Et bredt udvalg af quilts designet med inspiration fra arbejder udført under den amerikanske borgerkrig; med syvejledninger og tegninger til mange af værkerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 26. aug. 2013

Bogen henvender sig til interesserede i patchwork.

Denne bog er resultatet af forfatternes årelange fælles interesse for patchwork. Bogen indeholder en kort historisk introduktion til Den amerikanske borgerkrig, der af bogens forfattere betegnes som patchworkets guldalder. Lincoln opfordrede under krigen kvinderne til at fremstille tæpper, der kunne anvendes af soldaterne i slagmarken og til de sårede på felthospitalerne. Det satte gang i kreativiteten, og det er den tids mønstre og farvevariationer, forfatterne tager udgangspunkt i. Dernæst gennemgås forskellige patchworkmønstre, såsom "Seven Sisters": Syv stjerner, der symboliserede de første syv sydstater, der løsrev sig fra De Forenede Stater, Lincolntæppet, soldaterquilten og flere andre mønstervariationer. Sluttelig er der syvejledninger og tegninger til tidstypiske quilts med en grundig indføring i, hvordan man rammer det rigtige look med mønstre og farvesammensætninger. Udførelsen af opskrifterne kræver en garvet patchwork-syerske.

Der findes en del titler om emnet på engelsk, men der er så vidt vides ingen titler på dansk. Bogen vil således bidrage med noget nyt på hylden for interesserede i patchwork.

En rigtig fin bog om historien bag patchworktæppernes guldalder: Den amerikanske borgerkrig. En fin og passende kort historisk perspektivering og spændende syvejledninger, der nok skal få patchwork-interesserede til at låne bogen.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 1 (2014)

af

af

Susanne Klose

Årg. 49, nr. 1 (2014)