Bøger / skønlitteratur / roman

Pater noster


Beskrivelse


Tempelridderen Noah Smith er tilbage. Denne gang skal han hjælpe Elisabeth med at finde frem til en seriemorder. Seriemorderen sender mystiske koder til Elisabeth, og Elisabeth og Noah er nu i et kapløb med tiden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 13. feb. 2018

Den danske tempelridder Noah Smith jagter en seriemorder. En seriemorder, som har en grusom plan. Til læsere af spændingsromaner. Bogen lanceres meget præcist som "konspirationsthriller", hvor spænding møder vilde ideer om, hvordan vores verden hænger sammen.

Noah Smith, som vi kender fra det første bind i serien, Corpus Christi, er tilbage. Denne gang skal han hjælpe Elisabeth Hurlington, som vi også kender fra det første bind, med at finde frem til en seriemorder, der muligvis har bortført Elisabeths far. Seriemorderen sender mystiske koder til Elisabeth, og Elisabeth, og Noah, er nu i et kapløb med tiden. Derudover klippes der til Rom, til Syrien, hvor vi møder en ung pige der bliver udsat for brutale overgreb, og der klippes tilbage i tiden, hvor der kommer mere kød på tempelriddernes orden, som Noah er en del af.

Jesper Holm skriver godt og plottet er spændende. Desværre føles bogen lidt forjaget. For meget skal forklares på for lidt plads (kun 269 sider med mange kapitler), og for mange handlingstråde skal følges til dørs. Heldigvis bindes der en fin knude, da vi nærmer os slutningen, og jeg vil glæde mig til næste bind i serien om Noah Smith.

Det er oplagt at sammenligne med Dan Browns forfatterskab, hvor pageturner konceptet krydres med vilde konspirationer. Ole Clifford har skrevet den fine bog Broderskabet, der også handler om tempelridderne.


litteratursiden.dk

d. 26. feb. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 26. feb. 2018

Der er intet nyt under solen, men historien byder på et herligt gensyn med en karismatisk tempelridder. Konspirationsthrilleren er et udmærket bidrag til genren. Jesper Holm har tidligere skrevet en d...