Bøger / skønlitteratur / roman

Patriarkens hændelige død


Beskrivelse


Den dansk-russiske tv-meteorolog Adam Lassen får en opringning om, at hans tvillingebror er fundet dræbt ved et røverisk overfald i Moskva. Men Adam får en mistanke om, at der ligger mere noget bag drabet. Noget, der måske kan trække tråde til den russisk ortodokse kirke og magten i Kreml.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 8. mar. 2013

Leif Davidsen er tilbage med spændingsromanen Patriarkens hændelige død, der henvender sig bredt til læsere, der vil have lidt mere tyngde i deres spændingsromaner end blot spændingen. Forfatteren er jo ret kendt, så bogen kræver ingen formidling.

Leif Davidsen er tilbage i stærkeste form, og man kan godt mærke, at der er brugt kræfter på at skrive denne utroligt gode spændingsroman, der handler om den dansk-russiske tv-meteorolog Adam Lassen, hvis tvillingebror bliver fundet dræbt ved et røverisk overfald i Moskva. Adam får dog en mistanke om, at der ligger mere bag drabet. Noget, der måske kan trække tråde til den russisk ortodokse kirke og magten i Kreml. Spændingsdelen er lidt neddroslet i forhold til den del af romanen, der handler om samfundsforholdene i Sovjetunionen og Rusland, ligesom en indskudt kærlighedshistorie også fylder meget. Men det er alt sammen meget interessant, godt beskrevet og med til at hæve kvaliteten i denne roman.

Har man lyst til flere krimier eller spændingsromaner og Sovjetunionen om KGB, så har Tom Rob Smith skrevet en glimrende trilogi, der begynder med romanen Barn nr. 44. Men ellers kan man selvfølgelig læse andre af Leif Davidsens romaner, såsom Den ukendte hustru.

Leif Davidsen er med Patriarkens hændelige død tilbage med en uomgængelig spændingsroman, der allerede er efterspørgsel på og som med sikkerhed vil være populær i lang tid fremover. Med rette, for det er en spændingsroman af virkelig høj kvalitet.


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Beth Høst

d. 2. maj 2013

Adam, feteret TV-vejrmand, vil opklare sin brors voldsomme død i en gyde i Moskva. Fascinerende beretning om naturressourcer, kirkens magt, Kreml og russiske formuer. Davidsen er tilbage i storform. ...


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 23. sep. 2013

Endnu er super roman fra Leif Davidsen, som altid er det sproglige en fornøjelse. Den er velskrevet fra først til sidst, meget levende og flydende i sproget. Dog er jeg helt på linje med Jan: der er a...


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 2. maj 2013

Den bedste måde at forstå en anden kultur på er at have den i sig. Mennesker, der har to landes kultur i sig (og dem bliver der flere og flere af), har en evne, man vanskeligt kan underkende - evnen t...


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. mar. 2013


Berlingske tidende

d. 13. mar. 2013

af

af

Jesper Beinov

d. 13. mar. 2013


Politiken

d. 13. mar. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 13. mar. 2013


Børsen

d. 15. mar. 2013

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 15. mar. 2013