Bøger / faglitteratur til børn

Pearl Harbor


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 15. feb. 2011

Bogen kan anvendes ved opgaveskrivning i historie og til selvlæsning fra 12 år.

Angrebet på Pearl Harbor var ifølge bogen uundgåeligt og lige så traumatisk som angrebet 11. september 2001. Der males med bred pensel, således at der er lagt vægt på den historiske kontekst både før og efter angrebet, fra Japans indtræden blandt stormagterne sidst i 1800-tallet og frem til 9.11. Det giver et fint overblik, en sammenhæng og forståelse for, at USA i lange perioder har levet op til sin egen Monroe-doktrin, som dog ikke er nævnt. Et afsnit om Cook, Sandwichøerne og anlæggelsen af flådehavnen er der også, og så er der små faktabokse og kildecitater. Billed- og kortmaterialet har i sagens natur overlap til andre bøger, men er godt og relevant.

Omkring 2001 i anledning af 60-året udkom der adskillige bøger for målgruppen om emnet, således Shelley Tanaka: Angreb på Pearl Harbor : japanernes lynaktion, der trak USA ind i 2. verdenskrig. Det er primært en øjenvidneskildring. Pearl Harbor : 7. december 1941 ligner den foreliggende en del, men den fokuserer også på angrebet minut for minut. Der er små divergenser mht. tabstal, men ikke noget, der generer.

En god bog, som supplerer ældre bøger ved at give et fint overblik over den historiske sammenhæng.Informationer og udgaver