Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pectus' Sten


Beskrivelse


Fantasy. Drengen Laus og pigen Isabell udvælges til at finde Pectus' Sten og redde verden fra nogle onde dæmoner. Det fører dem på en skattejagt der vil gå jorden rundt og tilbage igen, i jagten på en skæbne de ikke selv har valgt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 18. apr. 2011

Bogen henvender sig til fantasy-læsere og kan selvlæses fra ca. 10-12 år og opefter. Bogen kan med fordel anbefales til dem, der i forvejen kender og holder af Lise Bidstrups fortællinger.

Det er den 35. bog fra forfatteren, så hun er velkendt på børnebibliotekerne. Pectus' sten er en fantastisk fortælling hvor to, til dagligt ganske almindelige børn, udvælges til at "forny verden". Hvilket er noget den har brug for hvert 500. år, i al hemmelighed, naturligvis. Verden bliver nemlig genskabt i det billede, som den der har Pectus' sten i sin besiddelse, har. Så snart går den vilde skattejagt, for der er flere, der gerne vil have indflydelse på, hvordan den nye verden skal se ud. Det er en lækker lille fantasy-bog i hårdt bind, hvor forsiden og den spændende bagsidetekst, nok skal lokke forfatterens fans til. Alle illustrationer er lavet af Patrick Leis, som også er velkendt på bibliotekets hylder, og som efterhånden har illustreret mange af Lise Bidstrups andre værker. Han har en let og elementær streg, der gør sig godt til netop denne bog, som er spændende og henvender sig til et bredt spektrum af unge læsere.

I sin kerne er bogen er skattejagt-fortælling der sender hovedrollerne verden rundt, og som sådan minder den meget om forfatterens egen Sandrosen, og vil nok tiltale samme målgruppe.

Endnu en rigtig god fantasy-skattejagt fra en af vore mest produktive forfattere. Både nye og gamle fans af forfatteren vil føle universet velkendt og være godt underholdt.


Himmelskibet

Nr. 32 (2012)

af

af

Flemming R. P. Rasch

Nr. 32 (2012)