Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Pegebog om ord


Beskrivelse


Pegebog om hyppige ord fra barnets hverdagsaktiviteter såsom at tage tøj på, spise, bade og sove.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 18. okt. 2013

Pegebøgerne henvender sig til 0-3-årige, og kræver ingen formidling, da forsiderne er så farverige, at de nok skal trække udlån.

De tre pegebøger Tæl til ti : leg gemmeleg med de sjove flapper, De første ord : leg gemmeleg med de sjove flapper og Pegebog om ord fokuserer på at give de mindste læsere begreb om bl.a. farver og tal og lægger op til en aktiv læseoplevelse. Førstnævnte opfordrer barnet til at tælle ting fra hverdagen, og bag flapperne gemmer sig både tal og fotos af fx badedyr i samme antal, så barnet lærer at tælle og genkende tallet. Den næste bog sætter ord på ting i barnets hverdag, såsom legetøj, dyr og sovetid. Fælles for de første to bøger er, at de appellerer til målgruppen med fine farver og niveauet passer til det lille barn. Pegebog med ord er i format en smule større end de to andre. Der er 7 opslag, der illustrerer et barn i en aktivitet, ex. at tage tøj på, samt fotos af ting, der knytter sig til aktiviteten, såsom et stykke tøj. Bogen vil falde i målgruppens smag og lægger op til samtale om forskellige hverdagsaktiviteter.

Der findes mange pegebøger i samme stil på markedet, og disse tre tilføjer ikke noget nyt til samlingen, men de vil kvikke op i de slidte pegebogskrybber i bibliotekerne.

Tre farverige og appellerende pegebøger for de 0-3-årige, der fokuserer på henholdsvis tal, ord og aktiviteter fra barnets nære hverdag.