Bøger / faglitteratur til børn

Pelikan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. dec. 2017

I serien "Min første bog" kommer her to nye letlæste fagbøger om henholdsvis pelikaner og flodheste. Bøgerne kan læses af børn mellem 7 og 9 år enten af nysgerrighed eller i forbindelse med emneopgaver og faglige læsekurser i indskolingen.

De to bøger har let-tal 14-15 og indeholder begge 6 opslag af to sider, som i korte træk præsenterer de væsentligste fakta om dyret. Opslagene består af en kort grundtekst sat med store typer, farvefotos, faktabokse og forklarende illustrationer. Bøgerne indeholder desuden også en indholdsfortegnelse, et stikordsregister samt forslag til søgning på Youtube. På nettet kan der frit hentes elevopgaver.

Det er to spændende bøger for begynderlæsere med flotte billeder og interessante fakta både for den nysgerrige og til skolearbejde.

Der findes ikke tilsvarende nye, lette bøger kun om pelikaner. FlodhestFlodhestee findes der heller ikke så mange lette bøger om. Men der findes titler som og den noget ældre, men stadig gode, eDer findes ikke tilsvarende nye, lette bøger kun om pelikaner. findes der heller ikke så mange lette bøger om. Men der findes titler som Flodhest og den noget ældre, men stadig gode, .