Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pelle Johns engle : en drengeroman


Beskrivelse


"Det onde" lurer overalt, men de tre "engle" Niklas, Joakim og Aksel tager deres selvvalgte opgave som "det godes" vogtere alvorligt! De har dannet en klub, stærkt inspireret af filmen "Charlie's angels".

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2002

af

af

Lene Kristiansen

d. 4. sep. 2002

Jeg har aldrig fået set filmen "Charlies engle" med Drew Barrimore mm. - og jeg er sådan set heller ikke en dreng, som undertitlen præciserer som målgruppe. Men jeg kan alligevel utrolig godt lide Jesper Wung-Sungs bog! Et ægte, alvorligt/morsomt og solidarisk billede af tre drengerøve, Aksel, Joakim og Niklas, godt styret af en fantasi, der pløjer afsted, og samtidig tre helt forskellige personer med vidt forskellig baggrund. I starten lidt svær at få hold på (måske pga. de manglende forudsætninger), men så er de der med deres pink engel-klub-t-shirt, deres 6. klasses fascination af de tre superbabes contra de virkelige omkring dem, samt alle reglerne og koderne, der er en del af spillet om at holde "det onde" væk og som indimellem bliver 100% virkeligt. De går i klasse sammen, Niklas med moren med alle pillerne derhjemme er ham der styrer, og også ham der har mest brug for virkelighedsflugten. Og når han som dr. Fingerfiks torturerer "den slanke smukke" bliver det stukket i afmagten og angsten. På kun 110 sider tager de alle tre et lille, afgørende ryk i livet, uden dog at slippe hinanden eller dét de har sammen - endnu. Overskuelige sider, godt format og de tre "herrer" på forsiden i Angels-kampklar-opstilling. Fra 11/12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2002

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 4. sep. 2002

Som det tydeligt angives på forsiden er det en rigtig drengeroman om tre seje fyre. Bogen er et forsøg på at modernisere den traditionelle drengebog. Her er skiftevis platheder, skøre indfald og "sejlende sindssyge" passager - ind imellem totalt forvirrende i hvert fald for kvindelig lektørlogik. Den handler i al sin enkelhed om tre drenge i 6. klasse, Nicklas, Aksel og Joakim, der har dannet en klub inspireret af videofilmen "Charlie's Angels", hvor de kan udleve deres fantasier og drømme. Her optræder de med deres rappe, overgearede replikker i en mellemting mellem klassiske helte og moderne superagenter. Piger spiller en ikke helt uvæsentlig rolle. Der er Den Slanke Smukke, Den Søde Bløde og Den Seje Sorte. Til allersidst samles de spinkle handlingstråde, og der bringes en form for orden i kaos. Først og fremmest til selvstændig læsning for drenge i 12-14-års alderen, hvor læselysten aftager, og hormonerne raser - uden nogen sammenhæng i øvrigt.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 24 (2003)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 120, nr. 24 (2003)


Weekendavisen

d. 20. sep. 2002

af

af

Frits Andersen

d. 20. sep. 2002