Bøger / faglitteratur

Pels : en grundbog


Beskrivelse


Grundbog i forskellige teknikker i at arbejde med pels, så man selv kan lave accessories, smykker, tasker, punge, tørklæder og boligtilbehør i pels. Sidst i bogen er der en række konkrete idéforslag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 10. juni 2014

Syglade voksne kan her blive inspireret til og instrueret i at arbejde med pels - et emne, som der ellers ikke findes ret meget gør det selv-litteratur om. Forsiden signalerer den seriøsitet og faglighed, som indholdet bestemt lever op til.

Bogen beskriver forskellige slags pels, værktøj, forbehandling mv., inden de enkelte syprojekter vises og forklares: en pung, taskepynt, pompon til huen, pulsvarmere og halstørklæder. Der benyttes forskellige teknikker (inkl. strik) samt dekoration til fremstilling af de moderigtige og klassiske ting. Bogen vil være langtidsholdbar på grund af de tydelige forklaringer, skrevet af en beklædningsuddannet specialist. Den fyldige tekst er sat med lille skrift, nydeligt layout med mange farvefotos.

Indgår i det nystartede forlags serie på foreløbig 3 bøger om læder og pels. Pelsproducenternes hjemmesider og nogle få ældre bøger har hidtil været dér, man kunne læse om pelstyper og -forarbejdning. Enkelte symønstre er set i magasiner og bøger, bl.a. Home made, 2011. Af nyere dato findes E. Meiner Sørensen: Hjemmesko til hele familien i rulam og skind, 2010, som fornyende supplerede de årtier gamle bøger om rulamssyning. Endelig er der Olga Christensens cd-rom Pels, skind, 2013, der indeholder snitmønstre og arbejdsbeskrivelser, bl.a. til pelsjakker.

Grundig, seriøs og moderne håndbog i at arbejde med pels samt vejledning til at lave syede og strikkede pynte- og beklædningsgenstande. Bogen udfylder et hul i bibliotekernes bestand.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 3 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 3 (2014)