Bøger / faglitteratur til børn

Pelsen, Pytten og Pølsen


Beskrivelse


Hannes hund er en tibetansk terrier som hedder Pelsen. Hunden får en hvalp, men desuden yderligere en hvalp i pleje. Vi følger de to hvalpe fra de fødes og de otte første uger af deres liv, når de vokser, møder verden og en familie, der måske ønsker sig en familiehund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 30. okt. 2012

Fagbilledbog om hunde, hvalpe og om at få en hund, for børn fra 5 år, og til selvlæsning fra 9-10 år. Bogen kan fx bruges forud for køb af familiens første hund, eller til frilæsning i indskolingen, emnet interesserer en hel del børn.

Forfatter har udgivet et par titler for voksne om hunde, bl.a. en om hundeudstillinger. Denne bog fortæller i tekst og farvefotografier om Hannes hund, Pelsen, der kun får en hvalp. Pelsen er en tibetansk terrier, og Pelsen får yderligere en hvalp i pleje. Vi følger de to hvalpe, Pytten og Pølsen, fra de fødes og de 8 første uger af deres liv. De to hvalpe møder hinanden og deres mor, og de opdager verden. De lærer, spiser og vokser, og møder en familie, der måske gerne vil have en hund, når en af de to bliver gamle nok. Vi er med på den første biltur og besøg hos dyrlægen, og med da familien modtager Pølsen, deres nye familiehund. Fortællingen er jovial, lige på kanten af det snakkende. Undervejs stilles relevante spørgsmål til historien, som fx "Bliver du også sulten, når du har leget?". Der er gode råd i grønne bokse forneden på nogen af siderne, som fx "Du må aldrig forstyrre en hund, der sover". Fotografierne er i rimelig til god kvalitet, nogle få er bortskårne.

Vi har fx for børn fra 10 år fra 2007; Hunde og hvalpe og den noget lettere fagbilledbog fra 2004 af Angela Royston Hvalpe.

En anvendelig bog til fx brug i familierne inden den første familiehund anskaffes. Det er et emne vi jævnligt møder forespørgsler på.