Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Pelsjæger i ødemarken


Beskrivelse


De to brødre fortæller om deres oplevelser som pelsjægere i det øde og meget kolde område Jakutien i det nordøstlige Sibirien. I faktionsform og med mange farvefotos.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 1996

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. mar. 1996

Noget så sjældent som nye danske eventyrere og så i en klasse for sig - helt uden luksustransportmidler rundt i verden og uden sikkerhedsnet. Der er både noget urmenneske og Robinson Crusoe over skildringen af de oplevelser, det danske tvillingepar på ca. 25 år har haft gennem 4 ekspeditioner til de sibiriske ødemarker, tajgaen. Det længste ophold i tajgaen var på næsten 1 år. Der sultes, jages, fryses, fiskes, berettes om andre jægeres skæbner samt fortælles om naturen og dyrene i en kortfattet og intens tekst, som hænger godt sammen med de mange gode farvebilleder i bogen. Bogen kan godt umiddelbart ligne en børnebog lidt i sit flotte udstyr, men det er en bog for voksne og eventyrlystne unge. Bogen er hurtigt læst, men sent glemt. Det er første bog i serien Eventyrblod. Rejsen er ikke arrangeret og bogen heller ikke skrevet for at forfatterne skal leve af det som foredragsholdere eller levebrødseventyrere. De har rejst, fordi det for dem har været selve livet at rejse til de yderste ødemarker - og det gør bogen til fascinerende læsning for alle læsere af rejse-, natur- og jagtbøger eller bare læsere af bøger om interessante mennesker og oplevelser.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 1996

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 29. mar. 1996

Det er ofte spændende at få andres oplevelser ind på livet. Det er netop, hvad denne nye serie forsøger, og hvis ellers kvaliteten fra 1. bind holdes, er der noget at glæde sig til. Pelsjæger i Ødemarken er nemlig en herlig læseoplevelse for elever fra omkring 12 år og opefter. Specielt for dem, der ønsker at tro på, at eventyr og oplevelser i uberørt natur stadig eksistere. Forfatterne er det danske tvillingepar, Eske og Rane Willerslev, der sammen og hver for sig har berejst, udforsket og levet som pelsjægere i de sibiriske ødemarker. Deres oplevelser er i en faktionsagtig form sammenskrevet til en beretning om pelsjægerliv i et af verdens koldeste og mest øde egne, Tajgaen. Over en seks måneders vinterperiode skildres et liv, hvor den daglig kamp for overlevelse blandes med myter og drømme. Flotte farvebilleder og instruktive oplysninger fuldender en god oplevelse. Der må for min skyld gerne komme flere rejseskildringer fra brødrene Willerslev.


Jæger

Årg. 5, nr. 8 (1996)

af

af

Carsten Dahl-Hansen

Årg. 5, nr. 8 (1996)


Weekendavisen

d. 26. apr. 1996

af

af

Anne Knudsen

d. 26. apr. 1996Informationer og udgaver