Bøger / skønlitteratur / roman

Pengetræet


Beskrivelse


Annies liv er ikke blevet, hvad hun drømte om. Hun flytter tilbage til sin barndomsby for at begynde på en frisk. Men pludselig begynder nogen at indrykke anonyme annoncer i avisen, hvor den savnede og elskede Annie bliver efterlyst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 26. mar. 2009

Hyggetrivi i mellemklassen om en familie i opløsning og de omkostninger, det har for alle implicerede. Den er udmærket og levende skrevet (om end trykt med en lille sats og på tyndt papir) og leverer underholdende og uforpligtende læsestof til et par timer i liggestolen.

Annie Hillman er 37 og står over for en skilsmisse fra Jack. Deres ægteskab tegnede ellers lyst og lykkeligt, men da deres anden søn Eric bliver alvorligt syg, følger år med livstruende sygdom og en anstrengt økonomi, og til sidst opgiver Annie og Jack om end modvilligt hinanden. Nu er Annie blevet fyret fra sit gode job og er med sine to teenagere flyttet tilbage til sin barndomsby tæt ved den canadiske grænse. Hun tænker tilbage på sin barndom med dens sorger og glæder, men hendes liv er ikke blevet, hvad hun havde forestillet sig; en forestående skilsmisse, problemer med drengene, et skodjob og en faretruende økonomi. Men så bliver der indrykket anonyme annoncer i den lokale avis, hvor nogen efterlyser den savnede og højt elskede Annie, og romanen ender lykkeligt. Underholdende og velturneret dametrivi, der er hurtigt læst, men som heller ikke afsætter varige spor hos læserne.

Uforpligtende og underholdende dametrivi findes der meget af. Holly Kennedy har i 2006 udgivet Blikæsken, og man kan måske godt kalde hende en slags opdateret Rosmamunde Pilcher.

Underholdende dametrivi i mellemklassen om den næsten fraskilte Annie, der har problemer på alle fronter, men som til sidst finder kærligheden igen.