Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Perker på pletten


Beskrivelse


Baba går i 7. klasse og hendes far har halal-slagterbutikken "HALALuja". Familien vil gerne integreres, men masser af skøre episoder gør det svært. Og hvad med Babas drøm om at blive bikinibabe?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2011

af

af

Bo Knudsen

d. 14. apr. 2011

Sjov bog om integration for de ca. 11-14-årige. Fornøjelseslæsning for især piger. Farvestrålende og karikeret forside afspejler indholdet og har seriepræg.

Sjove bøger er sjældne. Men her er en om pigen Baba, der går i 7. klasse i ghettoen, og hvis skøre familie driver halal-slagterbutikken "HALALuja". Integration er familiens store mål, men især faderens anstrengelser rammer helt ved siden af. Fx hans evige reklame for butikkens fårenosser. Historien er befolket af karikerede typer, og både "perkere" og "blegansigter" lever op til de gængse fordomme. Sproget er tilsvarende frisk og karikeret. Men mellem bogens mange grin er der også Babas mere seriøse tanker og drømme. Forfatteren er dansk-palæstinenser og aktiv i debatten om indvandrere. Det er hendes første roman.

I familie med Pinligt!-bøgerne af Henrik Nilaus og bøgerne om Iqbal Farooq af Manu Sareen.

Sjov bog om integration og fordomme. Jeg tror, at de ca. 11-14 årige piger, uanset hudfarve, vil synes om den friske og sympatiske hovedperson, Baba. En sej arabisk pige. Jeg morede mig glimrende under læsningen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. juni 2011

af

af

Helle Friis Mikkelsen

d. 28. juni 2011