Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Perker4life


Beskrivelse


Jamal og vennerne lever det hårde liv, tit på kant med loven. Nu har Jamal mødt Aida. Vil det få ham til at blive på den rigtige side af loven?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2019

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 26. apr. 2019

Barsk ungdomsbog om Jamal og hans venner, som vokser op nær Pladsen (Blågårds Plads) i København. For 13-16-årige.

Jamal og hans venner bliver tit rodet ud i noget skidt. Hans far er skredet, så det er Jamal, der må sørge for familien. Hans kammerater er også tit på kant med loven, når der skal laves lidt hurtige penge. De kommer til at låne penge af de forkerte og pludselig bliver det alvorligt, da der bliver skudt mod klubben, hvor de hænger ud. Jamal møder en iransk pige, der hedder Aida og begynder at se hende mere og mere. Det tager for en periode fokus lidt væk fra de problemer, han og vennerne har rodet sig ud i.

En rå fortælling om de parallelsamfund, som desværre eksisterer i nutidens Danmark. En god ungdomsbog der kan være med til, at sætte fokus på hvordan nogle unge mænd vokser op i Danmark. Mange unge vil gerne læse om kriminalitet, stoffer og vold. Her er lidt af det hele og samtidig er bogen relativt nem at overskue, så også unge der har det lidt sværere med at læse, får en god læseoplevelse.

Sort landHaramHalal er en biografi og ikke en decideret ungdomsbog, men den beskriver mange af de samme temaer. Andre kortere ungdomsbøger om nogle af de samme emner er Haram og Halal af Kristina AamandSort land er en biografi og ikke en decideret ungdomsbog, men den beskriver mange af de samme temaer. Andre kortere ungdomsbøger om nogle af de samme emner er og Halal af Kristina AamandSort land er en biografi og ikke en decideret ungdomsbog, men den beskriver mange af de samme temaer. Andre kortere ungdomsbøger om nogle af de samme emner er Haram og af Kristina Aamand.