Bøger / faglitteratur / kogebøger

Perler fra Skærtoft Mølle


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på retter med hele polerede korn, som hvede, ølandshvede, spelt, almindelig byg, nøgenbyg, sort og purpurbyg samt havre. Bogen vil tiltrække lånere, som interesserer sig for økologi og nordisk og eksperimenterende mad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 21. sep. 2012

Kogebog med opskrifter på retter med de nye perlekorn, som dukker op i supermarkederne i disse år. Bogen vil tiltrække lånere, som interesserer sig for økologi og nordisk og eksperimenterende mad.

Skærtoft Mølle er et økologisk mølleri med tilknyttet landbrug, hvor man dyrker kornsorter som almindelig hvede, ølandshvede, spelt, almindelig byg, nøgenbyg,sort og purpurbyg samt havre. Perler er i denne bogs forståelse hele korn, som er polerede. Det vil her sige, at det yderste skallag på det hele korn er fjernet - pericarplaget. Processen med at fjerne overvåges nøje, idet det er vigtigt at bevare de skallag, som ligger lige under pericarplaget af hensyn til smag og næringsindhold. De indledende afsnit forklarer om udviklingen af og tankerne bag forretningen, hvorefter følger bogens hoveddel, som er årstidsopdelte opskriftafsnit. Brugen af "perlerne" går igen i opskrifterne, som i øvrigt fokuserer på sæsonens råvarer. Brugen af kornsorterne gør bogen "nordisk", men ellers kommer inspirationen også fra andre lande og man går ikke af vejen for at bruge sydfrugter, vin og andre eksotiske komponenter. Opskriftvariationen er meget stor: middagsretter, kager, brød, hverdagskost og delikatesser.

Bogen er beslægtet med andre kogebøger, der fokuserer på en bestemt råvare eller bøger om ny nordisk mad fx Smagstid, som også er årstidsopdelt.

En charmerende og inspirerende opskriftbog med forskellige polerede hele korn som omdrejningspunkt. Efterspørgsel kan forventes.