Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Perler : kongelig pragt - moderne design


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om perlens mange skikkelser og samspillet mellem den historiske brug af perler og moderne fortolkninger af smykkekunstnere som b.la. Josephine Bergsøe, Bodil Binner, Diana Holstein og Charlotte Lynggaard.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 26. okt. 2011

Perler har næsten samme fascinationskraft som diamanter. Historien om hvordan de bliver til leveres her, men fokus er også på udsøgte perlesmykker. Bogen er derfor især for smykkeinteresserede, der samtidig gerne vil have fabrikationsfacts.

Nina Hald har som journalist beskæftiget sig meget med smykker. Med tydeligt engagement og æstetisk sans formidler hun her historien om perlers tilblivelse. Til tider lidt højstemt i tonen, men man får en utrolig masse information om perletyper - kulturperler, South Sea perler, Tahiti perler, ferskvandsperler - om parametre som glans, overflade, farve, form og om historiske perlesmykker. Det meget factsprægede - der er rigtig mange indsatte faktabokse - brydes af superlækre illustrationer af perlebesatte smykker fra nær og fjern.

Bogen kan ses som en pendant til Nina Halds Diamanter - brillans, mystik og historie, 2010. Der findes ikke andet, som på denne måde blander smykker og facts om perler.

Perlernes fascinerende historie; factsmættet og lækkert illustreret.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 24. maj 2012

Perler : kongelig pragt - moderne design er for låneren med interesse indenfor danske perlesmykker, som historiske smykker, men også som smykker af mere moderne karakter.

Denne bog beskæftiger sig udelukkende med perler, samt historier der knytter sig til disse smukke og mytiske genstande. Bogen er trykt i forbindelse med udstillingen "Perler - Kongelig pragt, moderne design", d. 11. februar-28. maj 2012. Første del af bogen beskriver hvad perler er, samt perlens kulturhistorie. Derefter behandles perlen mere analytisk, med kriterier til vurdering af perler, samt en perleparlør. Som læser af bogen er jeg blevet meget klogere på perler samt deres egenskaber. Den er udsmykket med utallige virkelig lækre fotos, der alle er i meget smukke, klare farver. Selve bogen er paperback, med store klare sider i virkelig god kvalitet.

Der er udgivet mange bøger om produktion af smykker med perler, men meget få titler med fokus på selve perlen. Forfatteren bag denne titel har dog tidligere udgivet en dansk titel omhandlende perler Perler : pragt, prestige og perspektiver, fra 2011.

Denne meget smukke bog indbyder til nærmere studie, ikke kun af de flotte fotos, men også af den oplysende tekst.


Antik & auktion

2012, nr. 1

af

af

Hanna Nielsen

2012, nr. 1