Bøger / faglitteratur

Permakulturhaven : om flerårige grøntsager, skovhaver & gravefri dyrkning til selvforsyning & en levende fremtid


Beskrivelse


Om teorien bag permakultur samt praktiske anvisninger på jordanalyse og jordforbedring, dyrkning af naturen, mikroklima, vand og dyr i haven, enårige afgrøder og om skovhaven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 26. apr. 2017

Permakultur handler om bæredygtig og sund livsstil og om opbygning af jordens ressourcer. Denne bog er en gave i hænderne på dem, der er indstillet på at forandre verden én have ad gangen.

Forfatterne er biolog og plantemand og bor i et halmhus på Djursland, hvor de praktiserer permakultur. I denne rigt illustrerede bog fortæller de først om tænkningen bag permakultur, hvorefter de i praktiske kapitler skriver om jord, dyrkning af naturen, mikroklima, vand og dyr i haven, enårige afgrøder og om skovhaven. Sidste tredjedel af bogen er beskrivelse af gode planter i permakulturhaven. Register og omfattende litteraturliste.

En på en gang grundig og lettilgængelig bog. Forfatternes engagement træder tydeligt og inspirerende igennem, og en af bogens helt store styrker er, at man kan bruge så meget af den i sin have, stor eller lille, som man magter; man behøver ikke gå all in og blive 100 % selvforsynende for at gøre en positiv forskel for jordens kredsløb.

Bogen supplerer de grønneste havebøger og de kendte som som fx Den nye komplette håndbog i selvforsyningDet enkle liv - flere skridt på vejen mod selvforsyning og Det enkle liv - flere skridt på vejen mod selvforsyningBogen supplerer de grønneste havebøger og de kendte som som fx Den nye komplette håndbog i selvforsyning og .