Bøger / faglitteratur / øvelser

Personlig udvikling i teori og praksis : hvad du selv kan gøre


Beskrivelse


Med en blanding af teoretisk viden og cases gennemgås sammenhængen mellem tanker, følelser, krop og handlinger. Med praktiske øvelser i at undgå negative tanker, opbygge robusthed, selvtillid og selvværd, træne assertion, ændre negative overbevisninger samt håndtering af stress, angst og depression.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 20. dec. 2019

Lær at blive din egen coach! Til dem, der vil bruge kognitive metoder til personlig udvikling, er her en blanding af teoretisk viden, cases og praktiske øvelser.

Cand.psych. Jørgen Filtenborg har arbejdet med personlig udvikling de sidste 25 år, og har savnet en samlet præsentation af de kognitive redskaber, som han har erfaring med, er anvendelige for mange. På baggrund af faglig viden gennemgås sammenhængen mellem tanker, følelser, krop og handlinger. Der er praktiske øvelser i at undgå negative tanker, opbygge robusthed, selvtillid og selvværd, træne assertion, ændre negative overbevisninger samt håndtering af stress, angst og depression. Redskaberne består fx af skemaer til registrering af tanker, og forslag til hvordan man udfordrer tankerne. Bogen igennem er der henvisninger til teori, og det understøttes af eksempler, der er inspireret af virkelige sager. Illustreret med stregtegninger og teoretiske modeller.

Grundig indføring i psykologiske teorier, formidlet i "du"-form i almindeligt sprog. Teorien kan synes tung, hvis man vil bruge den som arbejdsbog, men tilhængere af kognitive metoder får en fin oversigt her.

Minder om JFs første bog, den mere letlæste Kommunikation og personlig udviklingKognitiv coachingFå selvtillidSelvværd for begyndereGrundbog i kognitive metoder samt Kognitiv coaching. Få selvtillid og Selvværd for begyndere er praktiske og overskuelige arbejdsbøger til dem, der vil have mindre teori. På et fagligt niveau findes Grundbog i kognitive metoderMinder om JFs første bog, den mere letlæste Kommunikation og personlig udvikling samt . Få selvtillid og Selvværd for begyndere er praktiske og overskuelige arbejdsbøger til dem, der vil have mindre teori. På et fagligt niveau findes Grundbog i kognitive metoderMinder om JFs første bog, den mere letlæste Kommunikation og personlig udvikling samt Kognitiv coaching. og Selvværd for begyndere er praktiske og overskuelige arbejdsbøger til dem, der vil have mindre teori. På et fagligt niveau findes Grundbog i kognitive metoderMinder om JFs første bog, den mere letlæste Kommunikation og personlig udvikling samt Kognitiv coaching. Få selvtillid og er praktiske og overskuelige arbejdsbøger til dem, der vil have mindre teori. På et fagligt niveau findes Grundbog i kognitive metoderMinder om JFs første bog, den mere letlæste Kommunikation og personlig udvikling samt Kognitiv coaching. Få selvtillid og Selvværd for begyndere er praktiske og overskuelige arbejdsbøger til dem, der vil have mindre teori. På et fagligt niveau findes .