Bøger / faglitteratur / øvelser

Personlig vækst : hjælp til din udvikling som leder


Beskrivelse


Et redskab til at forbedre lederes og mellemlederes evne til at udvikle og forandre sig gennem deres egen personlige vækst. Med bud på konkrete øvelser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 7. juli 2011

Det er mellemledere, der ønsker at udvikle deres personlige lederskab, der kan hente hjælp i denne praktisk orienterede bog af en af tidens store lederprofiler.

Jens Moberg er kendt i brede kredse for en karriere, der har bragt ham vidt omkring fra en toppost i Microsoft til stillingen som administrerende direktør for rådgivningsvirksomheden "Alectia". Han er synlig i offentligheden og har flere bøger om ledelse bag sig. Baggrunden for denne bog er en forestilling om, at tidens krav om delegering af beslutningskompetence ikke fremmes af en helt flad struktur, men derimod kun kan gennemføres vha. dygtige mellemledere, og i bogen giver Moberg personlige råd til, hvordan man kan udvikle de egenskaber, integritet, mod, stamina, nærvær, ambition og ydmyghed, som han anser for de vigtigste for ledere. Bogen går trinvis frem fra det simple at blive bevidst om styrker og svagheder til at arbejde systematisk med at udvikle de forskellige egenskaber. Bogen giver bud på konkrete øvelser, og der er endvidere personlige indlæg fra ledere, som fortæller om den inspiration, Moberg har givet dem. Bogen er uakademisk, sprogligt ligefrem og uden tyngende litteraturlister og noter.

Moberg har allerede i bogen Rettidig omsorg formidlet sine ideer om personaleudvikling. Personlig vækst kan læses i forlængelse af denne.

Udmærket praktisk orienteret guide, hvor en af landets førende lederpersonligheder giver råd om, hvordan man kan udvikle sit personlige lederskab.


Lederne

Årg. 95, nr. 3 (2011)

af

af

Niels Henriksen

Årg. 95, nr. 3 (2011)


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 22 (2011)

af

af

Egon Petersen

Årg. 42, nr. 22 (2011)


Jyllands-posten

d. 26. juni 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 26. juni 2011


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 4 (2011)

af

af

Henning Strand

Årg. 48, nr. 4 (2011)