Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pest eller kolera


Beskrivelse


Knud er ny på skolen. Han inviteres af to klassekammerater med ned i kælderen for at se noget rigtig sjovt. En oplevelse som tvinger Knud til valget mellem pest og kolera.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. apr. 2020

Knud er ny på skolen. Han inviteres af to klassekammerater med ned i kælderen for at se noget rigtig sjovt. En oplevelse som langt fra er sjov og som tvinger Knud til valget mellem pest og kolera. Fængslende fortælling for 10-14-årige.

Knud er startet på en ny skole og har endnu ikke fået nye venner. Han gider ikke fodbold, så det er svært at komme ind i klassens fællesskab. Men en dag er to drenge fra klassen søde ved ham og inviterer ham med ned i kælderen til en sjov oplevelse. Knud går glad med, uvidende om de konsekvenser oplevelsen vil få for ham, og pludselig står han i problemer til halsen, som han ikke kan løse alene.

Det er en meget spændende og velfortalt fortælling, hvor der løbende sættes små spor til den videre handling og bevidst undlades at fortælle detaljer for at holde læseren fanget i spænding efter at vide, hvad det er, vi ikke får at vide. Plottet gør, at man ikke slipper bogen, før man er færdig med den.

Samme aldersgruppe vil også kunne lide titler som Farlig venSlip køterne fri og Slip køterne friSamme aldersgruppe vil også kunne lide titler som Farlig ven og .