Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Peter Kanin og hans venner : klassiske eventyr


Beskrivelse


8 klassiske eventyr om Peter Kanin og hans venner. Frækhed og vovemod får ofte dyrene i en slem knibe, men ved fælles hjælp lykkes det dem, at slippe helskindet fra det meste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2019

af

af

Mette Balle Christensen

d. 10. sep. 2019

14 eventyr om Beatrix Potters kendte figur Peter Kanin og hans venner. Højtlæsning fra 5 år og op.

I løbet af de 14 eventyr i bogen møder vi de kendte figurer fra Beatrix Potters vidunderlige dyreverden. Frække Peter Kanin mister både jakke og sko, da han lister dig ind i Hr. Suhrs have efter salat. Med hjælp fra fætter Benjamin Kaninsen lister Peter sig tilbage til haven for at få sit tøj tilbage. I næste historie hører vi om Peter Kanins små søskende Flopsy-kaninerne, som næsten ender i hr. Suhrs kanintærte. Og i de næste historier, møder vi de små egern, der samler nødder til vinteren, landmusen, der tager til byen, men finder ud af, at han trives bedst i landlige omgivelser og frøen hr. Jeronimus Fisker, der næsten mister livet under en farefuld fisketur. Det er kendetegnende for alle figurerne, at de har en lektie at lære, og alle historierne har derfor også en indbygget morale.

Beatrix Potters eventyr om Peter Kanin og hans venner er kendt og elsket over hele verden. Sproget bærer præg af, at historierne er skrevet for adskillige år siden, men figurerne holder endnu og krydret med de mange smukke illustrationer er det god underholdning for de mindste.

I samme genre findes H. C. Andersens eventyr om dyrBogen om Peter Plys eller A. A Milnes historier om Peter Plys - fx Bogen om Peter PlysI samme genre findes H. C. Andersens eventyr om dyr eller A. A Milnes historier om Peter Plys - fx .