Bøger / faglitteratur / biografier

Peter Sabroe : de fattiges værner og de riges ris


Beskrivelse


Om Peter Sabroes liv og hans store politiske betydning. Han blev kendt som forkæmper for de fattiges liv og rettigheder. Som journalist og foredragsholder spiddede han borgerskabet og deres foragt for de fattige og svage i samfundet. For interesserede i historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2022

af

af

Martin Minka Jensen

d. 2. dec. 2022

Om Peter Sabroes liv og hans store politiske betydning.Han blev kendt som forkæmper for de fattiges liv og rettigheder. Som journalist og foredragsholder spiddede han borgerskabet og deres foragt for de fattige og svage i samfundet. For interesserede i historie.

Biografi om Peter Sabroe, der levede fra 1867 til 1913, som erklæret socialist blev hans virke som politiker, journalist og foredragsholder, dedikeret til de fattige. Den voksende arbejderklasse i byerne, der dårligt kunne opretholde et eksistensgrundlag, de forarmede landarbejdere, hvor tiden var fastfrosset i feudalsamfundet, var dem Sabroe kæmpede for. Som forfatteren Jeppe Aakjær skrev om ham i mindeordet efter Sabroes død i 1913, så var han "de fattiges værner og de riges ris". Sabroe arbejdede for den Socialdemokratiske presse, sad i Århus byråd og senere i folketinget for Socialdemokratiet. Han blev i samtiden også kendt som børnenes beskytter, da han knoklede for at afskaffe revselsesretten overfor børn. Med forord af tidligere minister og formand for folketinget, Henrik Dam Kristensen.

Velskrevet og vedkommende biografi. Fokus er på de mange aktioner som politisk menneske, Peter Sabroe gennemførte. Man får et indblik i et menneske, der i tale, skrift og handling, brændte for de svage i samfundet og var med til at bane vejen for Socialdemokratiets store indflydelse.

Thorvald Stauning er en anden biografi om en betydningsfuld socialdemokrat.Informationer og udgaver