Bøger / skønlitteratur / roman

Peters kærlighed : 1804-1854


Beskrivelse


Historisk roman, der tager udgangspunkt i en brevudveksling mellem generalguvernør Peter von Scholten (1784-1854) og den fiktive person Maria Eide fra 1852 til 1853, hvor von Scholten ser tilbage på et langt liv fyldt med håb, kærlighed og nederlag.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 11. aug. 2017

Fortællingen, med fokus på kærlighed og slaveri, om danske Peter von Scholten der var generalguvernør på Sankt Croix. Til læsere af historiske romaner.

Romanen foregår i perioden fra 1804-1854. Gennem breve, passager fra dagbøger og andre teksttyper springer forfatteren rundt i tiden med fokus på en brevudveksling mellem Peter von Scholten og Maria Eide i 1852-53, hvor von Scholten er bosat i København og Eide er på Sankt Thomas. Her ser von Scholten tilbage på et langt liv fyldt med håb, kærlighed og nederlag. Teksterne er primært fiktion men der optræder også flere originale tekster. Selvstændig fortsættelse til Vraas egen Haabet.

"Peters kærlighed" er noget af en imponerende bedrift. Det skyldes flere ting. For det første er det formen, den måde der springes i tid på, den måde forskellige teksttyper blandes på. Når man først vender sig til det giver det romanen en sjælden troværdighed. Desuden føles portrættet af von Scholten ægte og det er rørende. For det tredje fremstår bogen også som et stærkt vidensbyrd på en centrale epoke i dansk historie. Vraas sprog rammer tidsånden uden at føles arkaisk og det imponerende researcharbejde skinner igennem.

Peter von Scholten som er filmromanen til filmen af samme navn Peter von Scholten. I forhold til slaveriet Onkel Toms hytte (Ved Maj Bylock), der flere steder omtales i "Peters kærlighed."Peter Von ScholtenPeter von ScholtenOnkel Toms hytte som er filmromanen til filmen af samme navn . I forhold til slaveriet Onkel Toms hytte (Ved Maj Bylock), der flere steder omtales i "Peters kærlighed."Peter von Scholten som er filmromanen til filmen af samme navn Peter von Scholten. I forhold til slaveriet (Ved Maj Bylock), der flere steder omtales i "Peters kærlighed.".


litteratursiden.dk

d. 4. sep. 2017

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. sep. 2017

Den selvstændige fortsættelse af 'Haabet' er en helt igennem vellykket roman om Peter Von Scholten, den legendariske generalguvernør på De Vestindiske Øer. De handlinger vi huskes for, vil blive bedø...


Berlingske tidende

d. 11. sep. 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 11. sep. 2017


Jyllands-posten

d. 3. sep. 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 3. sep. 2017