Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pi er 100 år


Beskrivelse


Pi og Jo leger. De klæder sig ud som fe, heks og ko. De spiser is.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. jan. 2013

To letlæsningsbøger i serien Læs lydret til den allerførste læsning i børnehaveklassen (fra 5 år). Bøgerne kan bruges til læsetræning.

Selv om de to letlæsningsbøger giver mindelser til Søren og Mette-bøgerne, vil begynderlæserne kunne få en oplevelse af at have læst en rigtig bog. Dels er der en simpel handling, dels er bøgerne bundet ind i stift bind som rigtige bøger. I Ko og so ror to drenge ud til en lille ø i en sø, hvor der er en ko og en so. De fodrer dyrene med hø og øl og ror tilbage igen og får en is. Pi er 100 år handler om pigen Pi, der leger med drengen Jo. Pi er en fe, der drikker te og klæder sig ud som heks og indianer. Jo leger, han er en ko. Også de får en is til slut. Den meget enkle tekst med enstavelsesord på 1-2 bogstaver er skrevet med store typer. Teksten suppleres af sjove, meget fortællende illustrationer i farver. Forsiderne er indbydende og giver et godt billede af indholdet. Forfatteren har skrevet alle bøgerne i serien. Der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

Bøgerne har samme indbydende layout som de andre bøger i serien.

Der er stor efterspørgsel på bøger til den allerførste læsning i børnehaveklassen. Der vil blive rift om disse to bøger med små lydrette ord. Det er godt, at indbindingen kan holde til et stort udlån.