Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pi er far


Beskrivelse


Pi og Mø leger, og Pi er far, som må bestemme det hele. Mø skal have have ble på og sut i munden. Mon Mø er tilfreds med det? Kan læses, hvis man er 5-7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2022

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 13. maj 2022

Pi og Mø leger, og Pi er far, som må bestemme det hele. Mø skal have have ble på og sut i munden. Mon Mø er tilfreds med det? Kan læses, hvis man er 5-7 år.

To ny let læste bøger i serien "Læs Lydret. Trin 1". I "Po og Geo" er det jul, og vi hører om, at Jas' hund, Geo, er løbet væk. My og hendes hund, Po, er ude at gå tur i sneen og de vil hjælpe med at finde Geo. En klat gul tis i sneen leder dem hen til slagteren, og de kan høre hunde-gøen. I "Pi er far" hører vi om Pi og Mø, som leger hjemme hos Pi. Pi bestemmer, at hun selv vil være far i legen, og Mø skal være baby med ble og sut. Pi må få is, men Mø må kun få mos. Pi roder mange ting ud, mens de leger, og nu kommer mor, og ser alt rodet. Der er illustrationer i farver på alle sider. Teksten er sat op øverst på hver side, og der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside. Bøgerne har hårdt omslag.

To søde og hyggelige små historier, som de fleste børn vil kunne leve sig ind i. De store illustrationer i klare farver er motiverende for læsningen, og hjælper også med til at forstå teksten. Det er svært at skrive en god historie i et flydende sprog med mange korte og lydrette ord. Her lykkes det fint, og der er desuden humor og mening i historierne.

Hvis man har lyst at læse en anden lydret bog om hunde, kan man fx læse Fi må opGert og Gylp - er væk i skum. Den er i serien "RAP". En anden lydret bog om leg er fx Gert og Gylp - er væk i skum Den er i serien "Lydret 3"Hvis man har lyst at læse en anden lydret bog om hunde, kan man fx læse Fi må op. Den er i serien "RAP". En anden lydret bog om leg er fx Den er i serien "Lydret 3".