Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pi, Jo og Bø


Beskrivelse


Pi er god til at gå på tæer. Jo vil også gerne kunne gå på tæer. Sammen prøver de også at lære hunden Bø at gå på bagben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2013

af

af

Karsten Boll

d. 9. okt. 2013

Træningsbøger med ord på 1-2 bogstaver for de allerførste læsere i 0. klasse (5-6 år), som skal arbejde med de 120 mest almindelige ord. Bøgernes stive bind signalerer rigtige bøger til læseren.

Pi, Jo og Bø er henholdsvis en pige, en dreng og en hund. I Pi og Jo skal de bade i en å, hvor det er svært at komme ud i den kolde vand. Jo bliver bidt i sin tå af en ål. I Pi, Jo og Bø øver Pi sig i at danse på tæer. Jo prøver også, men har svært ved det. Sammen får de også Bø til at danse på bagbenene. Serien Læs lydret er lavet på 3 forskellige trin. Dette er Trin 0 - det letteste niveau - og arbejder med 24 ord, som gentages bogen igennem på 1-2 linjer pr. side. Forfatteren har udgivet bøger på alle tre trin. Illustrator Bente Bech kendes fra mange udgivelser fra fx DR og Gyldendal. De helsides opslagstegninger viser præcist det, ordene fortæller. Der er gratis opgaver til bøgerne på www.spf-herning.dk.

Der udgives mange titler med lydrette ord fra flere forlag for at tilgodese behovet for at øve lydene, bogstaverne og bruge sanserne til at opøve forforståelsen. Pi og Jo og Pi, Jo og Bø er på samme niveau som En hæl til Puk (13/26) af Fauerholdt.

Titlerne anbefales til indkøb i skolernes læringscentre til læsetræning for de alleryngste. Kan ligeledes anskaffes til børnebibliotekerne til udlån for de 5-6-årige.