Bøger / faglitteratur / kogebøger

Picnic : skønne og nemme ideer til ture i det grønne


Beskrivelse


Opskrifter til alle slags udflugter med madkurven og forslag til sammensætning af picnic-menuer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 13. maj 2009

Vi er vilde med livet udendørs, hvilket afspejles i mængden af livsstilsbøger om emnet. Her en bog med ideer til en skovtur eller picnic, som dækker bredere. Opskrifterne og ideerne kan også bruges af lånerne, der har en altan, en baghave eller blot breder et vattæppe ud på stuegulvet.

Skovture forbindes af mange med hyggeligt samvær, medbragt mad og meget kravl, kryb og svirren om ørerne. Og netop stregtegninger af vingede væsner og små kravlende insekter bl.a. de flittigste myrer pryder siderne på en sød og humoristisk måde, hvor myrerne bærer sidetal og i talebobler giver gode råd om fx indpakning og emballage. Retterne præsenteres smukt og meget appetitligt på forskellige opdækninger ude i naturen. Retterne er enkle, anvisningerne velskrevne og ingredienslisterne overskuelige dækkende spektret fra østers til kylling. Her er forslag til håndholdte sandwich, salater, fiskeretter, kødretter, søde sager og drikke. Afsluttes med menuforslag og register. Forfatteren har tidligere udgivet et par kogebøger for Dansk Supermarked.

I 2007 udgav Sylvia Danielsson Picnic, men ideer til madkurvsmad kan findes andre steder.

En inspirende og glad kogebog med gode ideer til både opdækning, emballage og mad. Niveauet er noget over pølser på engangsgrill med købekartoffelsalat. Her blot et af menuforslagene: Gazpacho med grillet brød, helstegt lammekølle, grillede auberginer, couscous-salat, ost, brød og syltede abrikoser og til sidst ferskner med honning. Sikkert hit hos lånerne.