Bøger / faglitteratur / bagebøger

Piece of cake : enkle og lækre bageopskrifter til nybegyndere og spirende mesterbagere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 20. sep. 2018

Bagebog for både nybegyndere og andre hjemmebagere.

Bogen er blevet til, fordi den ene forfatter (Mascha) manglede en begynderkagebog. Hun spurgte den anden forfatter (Annemette) til råds, og det er der kommet denne bagebog for begyndere ud af. Den indleder med lidt om køkkenudstyr for nybegyndere og en guide til vellykket bagværk. Herefter følger grundopskrifter, opskrifter på brød og boller samt opskrifter på kager og sødt. Der er mange fotos af arbejdsgangene, så nybegyndere bedre kan følge opskrifterne. Til hver opskrift er ligeledes angivet sværhedsgrad samt antal personer/stk. Selve opskrifterne er så alle kan være med og med velkendte ingredienser. Bagest er et alfabetisk register. Man kan finde opskrifter på alt fra vandbakkelser og boller til hveder og kanelsnegle.

Indbydende begynderbagebog, som altid kan bruges på bibliotekerne. Bogens udtryk signalerer meget pige med farver og opsætning. Opskrifterne er enkelt forklarede med flotte og vejledende fotos af resultaterne og grundopskrifternes arbejdsgange. De større børn kan også være med, måske med hjælp fra en voksen.

Der er god brug for nye begynder-bagebøger. Der findes bl.a. Hverdagskager - lidt ud over det sædvanlige, men ellers er de fleste nyere bagebøger sværere en denne.