Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Pierre Emile Højbjerg


Beskrivelse


En god og interessant bog om en af Danmarks bedste fodboldspillere, Pierre Emile Højbjerg. For 8-11-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 16. nov. 2020

En god og interessant bog om en af Danmarks bedste fodboldspillere, Pierre Emile Højbjerg. For 8-11-årige.

Pierre Emile Højbjergs(PEH) mor er fransk, derfor de franske fornavne. PEH boede og spillede i København, men kom som 16-årig til Bayern München. Han har derefter spillet i flere forskellige klubber. I dag er PEH fast mand på Tottenhams hold, og han beskrives som en spiller, der aldrig giver op. PEH bor i dag i London, der beskrives. Det samme gør hans træner i Bayern, Pep Guardiola. PEH's far døde en måned før PEH's debut på landsholdet. F.C. Midtjylland har været dansk mester tre gange siden 2015. Bogen fortæller bl.a. om MCH Arena, der er klubbens hjemmebane i Herning, om stjernespilleren Erik Sviatchenko, om fansene og om Akademiet, som er kendt for de mange unge talenter.

For begge bøgers vedkommende gælder, at de indeholder særdeles fremragende farvefotos, der både er actionprægede og meget udtryksfulde. Bøgerne er velskrevne, og formuleret så de passer godt til aldersgruppen. Det virker godt, at der løbende gennem bøgerne er indsat gule faktabokse, der fx informerer om de fem største byer i Europa, F.C. Midtjyllands fanklub og træner Brian Priske. God idé at afslutte bøgerne med en faktaside, der kort og præcist opsummerer bøgernes indhold.

Bøgerne kan relateres til Robert Skov - et talentLiverpool og LiverpoolBøgerne kan relateres til Robert Skov - et talent og .