Bøger / faglitteratur til børn

Pigefodbold


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 25. okt. 2017

Fagbog om at spille fodbold, om kvindelandsholdet og om pigefodbold gennem tiderne. For alle der interesserer sig for sport, måske især piger, fra 2.-4. klasse.

Bogen er en multimodal fagbog med lixtal 18 og hører til serien "Fagklub" (blå) fra Alinea. Bogen tager fat i kvindefodbold i Danmark, og aktuelle profiler på landsholdet (Nadia Nadim og Pernille Harder) bliver præsenteret i tekst og billeder. Teksten fortæller om fodboldspillernes positioner på banen, deres passion for fodbold, deres fodboldhelte, og hvilke klubber de spiller for. En tidslinje giver et historisk overblik over pigefodbold fra 1895 til i dag. Et opslag drejer sig om, hvordan piger selv kan komme i gang med at spille fodbold i klub. Piger er vilde med holdsport, og pigefodbold er blevet meget populært i DK. Bogen, der har hårdt omslag, har alle fagbogens genretræk med indholdsfortegnelse, stikord og henvisninger til andre kilder. Der er farvede faktabokse og QR koder, hvor man kan se film om fodbold og idolerne. På hjemmesiden findes opgaver til bogen.

Bogen har et lækkert layout, med et nærbillede på omslaget af to fodboldspillere i angreb. Tekst og flotte fotos støtter hinanden. Billederne er knivskarpe.

Der er flere bøger om kvindelige fodboldspillere fx Nadia NadimLæs med landsholdet og Nadia NadimPernille HarderLæs med landsholdet og Pernille Harder, Læs med landsholdet og , Pernille Harder og Læs med landsholdet og Pernille HarderDer er flere bøger om kvindelige fodboldspillere fx Nadia Nadim, , Pernille Harder og Læs med landsholdet og Pernille HarderDer er flere bøger om kvindelige fodboldspillere fx Nadia Nadim, Læs med landsholdet og Nadia Nadim, og Læs med landsholdet og Der er flere bøger om kvindelige fodboldspillere fx Nadia Nadim, Læs med landsholdet og Nadia Nadim, Pernille Harder og .