Bøger / faglitteratur

Pigekonflikter


Beskrivelse


En gennemgang af pigers udvikling med fokus på relationsudvikling fra fødsel til pubertetsalder. Med bud på løsningsforslag til relationelle konflikter pigerne imellem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. mar. 2016

Lær at forstå og støtte piger med udvikling af samværskompetencer og konfliktløsning. Med fokus på de 10-15-åriges grupper og venskaber. For lærere, pædagoger og forældre.

Bogen gennemgår pigers (og drenges) udvikling i korte rids med fokus på relationsudvikling fra fødsel til pubertetsalder. Kønsforskellene er markante, og piger har en anderledes gruppedynamik end drenge. Til at støtte pigerne i venindeforhold og under konflikter giver bogen en række forklaringer, eksempler og løsningsforslag, kaldet værktøjskasse, så den voksne kan forstå og hjælpe på en respekterende måde. Venskaber på sociale medier og ensomhed indgår som temaer, mens mobning bevidst er udeladt. Fyldig, temaopdelt litteraturliste. Forfatterne har speciale i børneneuropsykologi og underviser fagfolk.

En glimrende håndbog i pigerelationer, som både professionelle og forældre vil få god nytte af at læse. Såvel læsbarhed, komposition og layout gør bogen meget overskuelig.

Inklusion, leg og empatiEr du min ven?Seje drenge og superseje piger er mere omfangsrig og beskæftiger sig med nogenlunde samme aldersgruppe. Er du min ven? og Seje drenge og superseje piger beskæftiger sig også med børns indbyrdes relationerInklusion, leg og empati er mere omfangsrig og beskæftiger sig med nogenlunde samme aldersgruppe. og Seje drenge og superseje piger beskæftiger sig også med børns indbyrdes relationerInklusion, leg og empati er mere omfangsrig og beskæftiger sig med nogenlunde samme aldersgruppe. Er du min ven? og beskæftiger sig også med børns indbyrdes relationer.


P [online]

d. 11. apr. 2016

af

af

Iben Christiansen

d. 11. apr. 2016


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. apr. 2016

af

af

Christine Reinwald

d. 8. apr. 2016