Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen der legede med ilden


Beskrivelse


Krimi, hvor Lisbeth Salander sammen med journalisten Mikael Blomkvist kommer på sporet af bagmændene til trafficking, men undervejs anklages for mord.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Per Drustrup Larsen

2006

Den ventede 2. del af Mænd der hader kvinder har samme umage makkerpar i hovedrollerne som trilogiens første bind, men denne gang med den umyndiggjorte autist-Pippi, karateekspert, mester-hacker og kompromisløse efterforsker, Lisbeth Salander, i centrum. Den dybdeborende journalist Mikael Blomkvist på bladet Millennium er på sporet af en stor sag om trafficking/international prostitution og kriminelle netværk med højtplacerede folk. Sagen resulterer bl.a. i et dobbeltmord på et par efterforskere. Imens er Lisbeth Salander i gang med bl.a. et opgør med både baggrunden for sin personlighed og med sin sagførerværge. Her er hævn og kontant afregning hendes effektive virkemidler, samtidig med at hun løser flere matematiske gåder samt rejser rundt i verden. Hun anklages for mordene, og de to hovedpersoners sager krydses modvilligt, men uafvendeligt. Plottets og handlingens øvrige mange elementer passer sammen i en større og meget underholdende og spændende helhed på trods af flere usandsynligheder og fantasifulde påhit fra forfatteren. Bogen er som første bind meget velskrevet og konstant overraskende, morsom, med kritiske holdninger til samfundets uretfærdigheder og vildt spændende. Bogen sluges hurtigt pga. spændingen, inden en omgang mere nydelsesfuld læsning følger. Der er forklarende referencer til bind 1, men de bør læses i rækkefølge Der er lagt fint op til bind 3!.


litteratursiden.dk

d. 20. nov. 2006

af

af

Marianne Träff

d. 20. nov. 2006

En afsindigt spændende krimi burde ligge først på bestsellerlisten. Når du først har mødt Lisbeth, autist og hacker og Michael, journalist og kvindebedårer, får du ikke sovet meget. Øv! Hvorfor er sve...


Forum for køn og kultur [online]

d. 3. juli 2007

af

af

Michael Bryder

d. 3. juli 2007


Information

d. 14. okt. 2006

af

af

Peter Dürrfeld

d. 14. okt. 2006


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2007

af

af

Mie Petersen

d. 4. jan. 2007


Berlingske tidende

d. 23. dec. 2006

af

af

Keld Nissen

d. 23. dec. 2006


Jyllands-posten

d. 13. okt. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. okt. 2006


Bogmarkedet

Årg. 152, nr. 21 (2006)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 152, nr. 21 (2006)