Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Pigen fra minen


Beskrivelse


Fantasy. Toron leder efter sin familie. Vil det mon lykkes ham at befri dem fra slaveriet i minen?

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 24. apr. 2009

Tre bøger i ny spændende og anderledes letlæsningsserie. Bøgerne kan anvendes til fritidslæsning og læsetræning for læsere i 2.-4. klasse (8-10 år).

Den danske fantasyserie fra 2007 var oprindelige skrevet på engelsk, The saga of Toron og beregnet til brug i engelskundervisningen. Her læseteknisk bearbejdet på dansk, bl.a. med delestreger ved sammensatte ord. Handlingen er fortalt gennem tekst og manga-tegneseriestriber, som gør det attraktivt og overkommeligt at læse for målgruppen. Bøgerne handler om den forældreløse dreng Toron, der bliver mesterkriger. Han kæmper mod farlige goroker og røvere og befrier sine forældre fra en slavelejr ved hjælp af den allerførste taynikma, en sammensmeltning af den magiske Tay-sten og det mekaniske sværd Nikma. I begyndelsen af hver bog gives en indføring i historien, og i slutningen præsenteres væsentlige personer, hvilket udvider historien. Seriens handling er fortløbende. Toron-sagaen ligger handlingsmæssigt før den populære Taynikma-serie.

Bøgerne ligner layoutmæssigt de populære Taynikma-bøger, som dog ikke er læseteknisk bearbejdet.

Den spændende kombination af action, mangategneserie og letlæsningsbog er virkelig noget, der vil fange målgruppen, 2.-4. klasse, især drenge, som vil sluge bøgerne råt.