Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen fra Napoli


Beskrivelse


Romantisk fortælling om sangtalentet Rosanna, der allerede som barn bliver opdaget af en 17 år ældre berømt operasanger og forelsker sig i ham. Kan hun blive en operastjerne? Og hvad med kærligheden?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2015

af

af

Birgit Sloth

d. 11. sep. 2015

Rosannas sangtalent blev opdaget, allerede mens hun var barn, af Roberto Rossini, en 17 år ældre verdensberømt operasanger. Historien om hendes vej til at blive operastjerne og hendes forelskelse i Roberto vil blive slugt af alle, der ikke kan få nok af romantik.

Trods fattige forhold i familien får Rosanna professionel sangundervisning betalt af hendes bror. Roberto er Rosannas livslange kærlighed, og til hendes debutkoncert synger de duet. Roberto forfører alle kvinder, men Rosanna står imod, selv om hun elsker ham, men kan det holde? Bogen udkom på engelsk i 1996 med titlen "Aria" under pigenavet Lucinda Edmonds, men angives at være kraftigt bearbejdet.

Romanen er fermt skruet sammen og sproget så effektivt, at læseren hænger fast, selv om handlingen er lidt tynd. Miljøskildring er ikke forfatterens stærke side, men hendes beskrivelse af operaens magi kan vække nysgerrighed hos den operafremmede.

Livet i det fattige Napoli beskrives som farverig folklore og står i kontrast til det Elena Ferrante beretter om i serien Napoli-romanerne, der begyndte med Min geniale venindeMidnatsrosen. "Pigen fra Napoli" skal læses for sin kærlighedshistorie, og af forfatterens tidligere romaner minder den mest om MidnatsrosenLivet i det fattige Napoli beskrives som farverig folklore og står i kontrast til det Elena Ferrante beretter om i serien Napoli-romanerne, der begyndte med Min geniale veninde. "Pigen fra Napoli" skal læses for sin kærlighedshistorie, og af forfatterens tidligere romaner minder den mest om .


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2015

af

af

Litteratursiden

d. 1. okt. 2015

Fremragende kærlighedsroman hvor forelskelse, jalousi og splittelsen mellem karrieren og moderskabet er beskrevet så følelserne gnistrer fra papiret. Lucinda Riley mestrer de gode kærlighedshistorier...