Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen i cementblanderen : mikroman


Beskrivelse


En række fortællinger snor sig mellem hinanden, tvistes og drejes, så det, der det ene øjeblik virker dagligdags og letgenkendeligt, i næste nu transformeres til noget absurd og kaotisk. Dobbeltgængere, astrofysikere og gammeldags politiopdagere blandes sammen til en humoristisk og raffineret blanding af gedigen fortælleglæde.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 28. feb. 2013

Til alle der holder af en god historie og Svend Åge Madsens finurlige og snørklede univers. Vil også være oplagt til litteraturkredse og i gymnasiernes danskundervisning.

Svend Åge Madsen fejrer sit 50 års jubilæum med en række fortællinger, der snor sig mellem hinanden i det, han selv kalder en mikroman. Her er gammelkendte skikkelser fra tidligere historier blandet med nye bekendtskaber, der sammen udforsker både tid og rum i en række besynderlige skildringer fra Århus og omegn. Der er alt fra politimanden Vorhelt, der opdager at han tjener et helt anderledes og større formål, til venstrehånden med sit eget liv og de to kvinder, der desværre er kommet til at bytte krop. Sprogligt er Madsen som vanlig i topform og selvom der ved første øjekast ikke er meget, der binder historierne sammen, viser det sig senere at de alle er indbyrdes forbundne.

Svend Åge Madsen har skrevet en lang række romaner, noveller, børnebøger og skuespil og er helt sin egen. Denne mikroman trækker særligt tråde til novellesamlingen Manden, der opdagede at han ikke eksisterede.

Mikromanen er en række fortællinger, der tvistes og drejes så nye fortolkningsmuligheder åbner sig. Dobbeltgængermotiver, genetik og astrofysik, videnskabsmænd, der eksperimenterer med tid og rum præsenteres her i det vanlige snørklede og fantasifulde univers. Det er det absurde i det dagligdags, det letgenkendelige, der tager en helt uventet drejning, blandet med det rent videnskabelige og intellektuelt raffinerede.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2013

af

af

Beth Høst

d. 3. apr. 2013

Man kan kalde bogen alt fra novellekreds til en bunke røverhistorier. Svend Åge Madsen er Danmarks eneste forfatter, der kan få fantastiske, burleske fortællinger til at virke helt almindelige. Tilstå...


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2013

af

af

Erik Svendsen

d. 8. mar. 2013


Politiken

d. 8. mar. 2013

af

af

Søren Vinterberg

d. 8. mar. 2013


Berlingske tidende

d. 9. mar. 2013

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 9. mar. 2013


Jyllands-posten

d. 14. apr. 2013

af

af

Mette Rosendahl

d. 14. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 8. mar. 2013

af

af

Lars Handesten

d. 8. mar. 2013


Information

d. 8. mar. 2013

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 8. mar. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 2 (2013)

af

af

Anker Gemzøe

Årg. 27, nr. 2 (2013)


Proxima

Nr. 97 (2012)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 97 (2012)