Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigen i internettet


Beskrivelse


Om en pige, der går fra barn til voksen i en verden, hvor balancen mellem det fysiske og digitale er svær. Reflekterende ungdomsbog. Fra 13-16 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2023

af

af

Marion Tirsgaard

d. 20. jan. 2023

Om en pige, der går fra barn til voksen i en verden, hvor balancen mellem det fysiske og digitale er svær. Reflekterende ungdomsbog. Fra 13-16 år.

Ungdomsbog om at leve i den digitale tidsalder skildret gennem en piges udvikling og oplevelser med de digitale og sociale medier fra folkeskolen og frem til universitetet. Bogen beskriver, hvordan det digitale liv fylder i hverdagen på godt og ondt, og kommer rundt om emner som digital mobning, afhængighed og algoritmer. Bogen er skrevet i jeg-form og er ikke en fortløbende fortælling men mere en række refleksioner fra hovedpersons voksne jeg, der inddrager faktuel viden og trækker tråde til tænkere som Aristoteles. Kaj Struve har skrevet en række fag- og lærebøger for voksne.

Reflekterende ungdomsbog om konsekvenserne ved at leve i en digital verden. Med en voksens betragtninger beskriver en piges forsøg på at balancere mellem det fysiske og digitale. Faktuelt er bogen gennemarbejdet, men desværre spænder formen, fagsproget og de mange indholdsmæssige gentagelser ben for læseoplevelsen, der som helhed bliver tung.

De sociale medier er emnet for mange ungdomsbøger fx Din største fan#Taber og #Taber Ingen blander dog fakta og fiktion på samme måde som denneDe sociale medier er emnet for mange ungdomsbøger fx Din største fan og Ingen blander dog fakta og fiktion på samme måde som denne.