Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen i isen


Beskrivelse


Krimi. En ung kvinde fra overklassen findes myrdet i London. Familien vil helst dysse sagen ned, men politikommissær Erika Foster vil ikke lade sig kue og går sine egne veje i opklaringsarbejdet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 17. maj 2017

En ung kvinde fra overklassen findes myrdet i London. Familien vil dysse sagen ned, men kriminalkommissær Erika Foster er efter en længere sygemelding ikke til sinds at lade sig kyse. For læsere af engelske krimier og politiromaner.

Først oversatte bind af en krimiserie på indtil videre fire bind. Kriminalkommissær Erika Foster har af personlige årsager været ude af spillet i længere tid og bliver nu hentet fra Manchester til London for at bistå i en sag om en ung myrdet kvinde fra overklassen. Forældrene vil i den grad gå stille med dørene, søsteren er lidt til en side, og broderen virker lidt fjern. Meget peger på afdødes forlovede, men Erika mener noget andet og skal kæmpe ikke alene med sine overordnede, men også med familien og pressen.

Serien med Erika Foster er en bestseller i udlandet. Dette første bind i serien er en traditionel engelsk krimi, som hverken imponerer ved at forny genren eller ved at være overbevisende i sig selv. Opklaringsarbejdet går uendeligt langsommmeligt, ligesom stridighederne imellem politifolkene fylder meget. Person- og miljøskildringer nærmer sig det stereotype, og sproget er præget af passivformer.

Af andre engelske krimier med fokus på politiarbejdet kan fx nævnes Peter James, Lynda La Plante og Peter Robinson.


litteratursiden.dk

d. 15. aug. 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 15. aug. 2017

Første del af ny, velskrevet krimitrilogi følger den kvindelige kriminalkommissær Erika Foster gennem Londons barske gader. En iskold morder har efter at have skamferet en ung kvinde til døde smidt he...


Børsen

d. 21. juli 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 21. juli 2017