Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen i Satans mose : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi med Københavns drabsafdeling under ledelse af Konrad Simonsen, der efterforsker fundet af en ung afrikansk kvinde i en skovsø. En sag, der har forbindelse til international menneskehandel og hvidvaskning af penge via internetpoker.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2012

af

af

Per Månson

d. 20. aug. 2012

Søskendeparret Hammer har med de første tre krimier fået sit eget store publikum, så fjerde bind afsætter også sig selv.

De to søskende har efter salgssuccesen med Svinehunde, 2010 vist sig meget produktive, og vi er allerede ved seriens fjerde bind. Liget af en ung afrikansk kvinde findes i en nordsjællandsk sø, og sagen får på grund af uheldige formuleringer politisk fokus og overdrages til drabsafdelingen i København med chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans håndgangne mænd m/k. Sagen har - ved vi som læser - forbindelse til et omfattende net af traficking af afrikanere og hvidvaskning af pengene via internetpoker. Firmaet styres af en skrupelløs forretningsmand, hans tomhjernede kone og djævelsk drevne datter med en ligeså skrupelløs partner i baggrunden. Drabsafdelingen får langsomt hul på sagen, men det endelige gennembrud sker faktisk via en række uheld og arrangerede tilståelser fra bagmændenes rækker. Det gør det til en lidt anderledes krimi, der nok har et overbevisende kriminelt miljø befolket med personer, der grænser til det klichéagtige, mens politiet arbejder på højtryk uden at komme langt. Sproget gør stadig ind imellem lidt knuder: hvornår han man sidst set kriminalfolk eftersøge et mord?, men det er mestendels fermt håndværk, som nok skal glide ned og efterhånden har fået genkendelsens glæde over hovedpersonerne.

Håndværksmæssigt bliver parrets bøger sprogligt bedre og bedre, men det halter stadig lidt med sammenhængen, og der er et stykke op til fx Jussi Adler-Olsen.

En jævnt spændende krimi med et aktuelt tema.


litteratursiden.dk

d. 3. sep. 2012

af

af

Merete Trap

d. 3. sep. 2012

Søskendeparret Hammer kan ikke holde dampen oppe i fjerde del af serien om Konrad Simonsen. Resultatet er blevet en lunken og slap krimi. En ung, nigeriansk pige myrdes og smides i en nordsjællandsk s...


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. aug. 2012


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 1. sep. 2012


Politiken

d. 29. sep. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. sep. 2012