Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen i tågen : krimi


Beskrivelse


Krimi. En ung pige forsvinder sporløst i en lille bjergby. En udenbys kriminalkommisær gør brug af medierne til at løse sagen, og der breder sig en lynch-stemning i byen, hvor alle har hemmeligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 22. mar. 2019

62 dage efter en ung piges forsvinden i en lille italiensk bjergby, dukker en mand op. Han er indsmurt i blod, har hukommelsestab - og han er også efterforskeren, der øjensynligt har opklaret sagen. En gådefuld og intelligent pageturner til den krimikræsne.

Lillejuleaften forsvinder 16-årige Anna Lou sporløst fra sit hjem i den fredelige og religiøse bjergby Avechot. Kriminalkommisær Vogel, der er kendt for at opklare sine sager ved hjælp af megen mediebevågenhed, ankommer til byen for at lede efterforskningen. Fortællingen begynder to måneder derefter, hvor Vogel dukker op indsmurt i blod og intet husker. Han er under mistanke og psykiateren Flores skal finde sandheden i de samtaler, hvor Vogel ser tilbage på hele efterforskningen. Sideløbende følger vi læreren Martini, der er Vogels hovedmistænkte, men alle synes at gemme på noget mørkt. Filmatiseret i 2017.

Udspekuleret og stemningsfuld thriller, hvor man føler sig tryg ved, at alle de mysterier der lægges ud, vil blive fulgt til dørs - og det gør de. På en mesterlig måde får Carrisi fortalt en historie om mediernes magt og menneskets råddenskab og egoisme. Uhyggelig på en snigende måde, og godt fortalt, med spring i tid og flere fortællervinkler.

Adskiller sig fra Carrisis SufflørenForvandlerenKridtmandenEn grim lille historie og Forvandleren ved mindre vold og mere realisme, men stadig ond. I samme tempo og stemning findes fx Kridtmanden. En stemningsfuld og italiensk krimi kunne være En grim lille historieAdskiller sig fra Carrisis Suffløren og ved mindre vold og mere realisme, men stadig ond. I samme tempo og stemning findes fx Kridtmanden. En stemningsfuld og italiensk krimi kunne være En grim lille historieAdskiller sig fra Carrisis Suffløren og Forvandleren ved mindre vold og mere realisme, men stadig ond. I samme tempo og stemning findes fx . En stemningsfuld og italiensk krimi kunne være En grim lille historieAdskiller sig fra Carrisis Suffløren og Forvandleren ved mindre vold og mere realisme, men stadig ond. I samme tempo og stemning findes fx Kridtmanden. En stemningsfuld og italiensk krimi kunne være .