Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen ingen vidste var


Beskrivelse


Pigen Ana bliver holdt fanget som led i et forskningsprojekt. Hun formår at flygte med hjælp fra den unge Bradley og sammen forsøger de at finde Anas ophav. FBI er i hælene på dem og der er ingen barmhjertighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 18. okt. 2017

Pigen Ana bliver holdt fanget som led i et forskningsprojekt. Hun formår at flygte med hjælp fra den unge Bradley og sammen forsøger de at finde Anas ophav. FBI er i hælene på dem og der vises ingen barmhjertighed. For læsere af romaner med fart over feltet og hvor konspirationerne er mange.

Året er 1969. Bradley er journaliststuderende og har en forskerfar, som aldrig rigtig har været der for ham. Faren har ansvaret for et forskningsprojekt, som er yderst tys tys. På et afsides center er pigen Ana indespærret sammen med en flok chimpanser på 18. år. Pigen har aldrig kendt til andet end at bo blandt tremmer og Bradley føler med pigen. Det lykkes dem at flygte, men snart er Bradley efterlyst på landsplan og den vilde jagt med FBI i hælene begynder. De forsøger at finde Anas mor og snart må Bradley sande, at langt mere end blot et forskningsprojekt er på spil. Historien veksler mellem året 1969 og 1951, hvor Ana bliver født. Det er forfatterduoens debutroman.

Når først man får styr på de forskellige karakterer, er romanen fyldt med spænding. Siderne vender sig selv i denne velskrevne og hæsblæsende roman, hvor konspirationerne folder sig elegant ud, jo længere jagten bliver.

Spændingsromanen her kan sammenlignes med forfattere som Kazinski eller Dan Sehlberg.